4 храни, които намаляват болката в коленете
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»4 храни, които намаляват болката в коленете

4 храни, които намаляват болката в коленете

ХрисиХриси
Новак
14837
моркови и джинджифил срещу болка в коленете
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.
Виж ››

Коленете са опорна точка при ходене, клякане, тичане, скачане, дори при седене. Едва ли осъзнавате тяхната роля и натоварването, което им причинявате всеки ден.

Точно заради него, болката в краката и по-точно в коленете е често срещан проблем. Хубаво е да вземете мерки, преди обикновената болка да се е превърнала в артрит или друго сериозно заболяване.

Консултацията с лекар често завършва с дълга рецепта от лекарства и мазила, които са повече скъпи, отколкото ефективни. Разбира се, може да се запасите с такива вкъщи, но най-напред опитайте да промените хранителния си режим, включвайки следващите 4 продукта в менюто си. Смята се, че те са естествено средство за борба с болката в коленете.

орехите премахват болки в коленете

1. Орехи – едни от най-полезните ядки, не само за коленете, но и за мозъка. Те съдържат полезни мазнини, антиоксиданти и вещества, които могат да заситят глада за вредни храни. Помагат в борбата с килограмите, за подобряване паметта и концентрацията, за отшумяване на болката в коленете и за здрави стави, разбира се.

2. Моркови – популярността им като средство за лечение на този проблем води началото си от древността, когато хората в Китай са открили тайнството на морковите. Зеленчукът е пълен с витамини и вещества, които имат силно противовъзпалително действие. Стремете се на трапезата ви да присъстват моркови поне 2 пъти дневно. Може да ги консумирате в суров или задушен вариант. Страхотна храна срещу болка в коленете.

джинджифил

3. Джинджифил – придържаме се към лютивите подправки. Хубавото при него е, че няма нужда да го консумирате, ако не обичате. Може директно да втриете в коленете. Иначе той е чудесна добавка към чайове и ястия, и освен за коленете, може да ви помогне да намалите възпаленията в организма си като цяло.

4. Куркума – апетитна подправка, която има и друго лице, а именно чудотворна билка за борба срещу болка и възпаления. За здрави стави хапвайте повече къри и куркума.

Преди да се затичате към близката аптека с дългата лекарска рецепта, може би трябва да опитате да премахнете болката в коленете по по-лесен, евтин и приятен начин! Храната има по-голямо значение, отколкото предполагате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати