Пица вместо зърнени закуски сутрин! По-полезно е

Пица вместо зърнени закуски сутрин! По-полезно е

Всеки човек днес знае, че най-важното хранене за деня е закуската. Тя осигурява необходимата енергия, както и хранителните вещества, нужни за протичане на метаболизма, за умствените и физически процеси. Закуската трябва да бъде пълноценна, за да избистри паметта, да изостри вниманието, да повиши концентрацията и с това да доведе до повишаване на ефективността на работния ни процес.

За да сме енергични и работоспособни през целия ден, е важно кога и какво ядем. Истината е, че голяма част от хората не закусват по различни причини. Някои смятат, че това е важна част от диетата им за отслабване. Други не разпределят времето си добре сутрин и не успяват да заделят няколко минути за закуска. Има и хора, които просто не знаят какво е добре да се яде сутрин и пропускат това хранене.

А какъв е наистина добрият избор на закуска, е друг въпрос, който все още не е напълно изяснен и търпи промени.

Зърнени закуски

Доскоро за здравословна закуска се приемаха зърнените храни. Купичката зърнена закуска с обезмаслено мляко беше еталонът на доброто и правилно подбрано сутрешно меню. Сега тази представа е разколебана.

Експерт по хранене от Ню Йорк сюрпризира своите сънародници. Тя обяснява, че ако хората решат да закусят с парче пица, което се смяташе за лош избор за храна сутрин, ще се хранят по-полезно, отколкото ако заложат на утвърдената практика да започват деня със зърнени закуски.

Това е една наистина примамлива идея не само за американците, но и за повечето хора по света, защото пицата е една от храните с най-много почитатели по света. А сега се оказва, че може би любимото тестено изкушение е по-добриятстарт за деня от не толкова харесваната зърнена закуска.

Какви са доводите на американската диетоложка за това твърдение?

Пица за закуска

Според нея пицата осигурява по-балансиран начин на хранене от зърнените храни, които са пълни със захар. В едно парче пица със сирене, което се предпочита от повечето любители на италианското тестено чудо, въглехидратите, мазнините и протеините са в баланс. В зърнената закуска с мляко въглехидратите са над всяка норма.

Препоръчително ли е да закусваме редовно с пица?

Всекидневният старт на деня с пица не е добър вариант. Фокусът трябва да бъде върху балансирането между въглехидратите, фибрите, протеините в крехкото месо и полезните мазнини. Това е засищаща закуска при всякакъв вид дейност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Габриел Георгиев
Друго си е пицата! :D
0
0