Храната, която ще те събуди по-успешно от кафето? Виж коя е

Храната, която ще те събуди по-успешно от кафето? Виж коя е
Практичен сушилник за мивка-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен сушилник за мивка
16.00 лв.
12.60 лв.
Виж ››

За хората събуждането сутрин е свързано с представата за чашата с горещо ароматно кафе. То не само действа на все още сънливото съзнание с асоциациите за разливащата се топлина по тялото, за неповторимия любим аромат, но и извиква добре познатото чувство на бодрост, съпровождащо сутрешната напитка.

Ако ни се спи и ни е трудно да приведем тялото си в активен режим, посягаме веднага към чашата кафе. Почти никой не се замисля има ли нещо, което да ни събуди също така успешно, както го прави кафето. В представите на болшинството хора няма друго средство, което толкова успешно да се справя с тази трудна задача. Още по-малко да бъде по-полезен хранителен продукт.

Това виждане е погрешно. Има храна, която не отстъпва на известната напитка и в същото време няма нито едно негативно действие. Това е добре познатият ни плод ябълка. Ето защо ябълката превъзхожда кафето и е по-добър избор за сутрешно разбуждане.

Ако се събуждаме с кафе, това зависи от количеството кофеин, който има своите негативи. Ябълката дава необходимата енергия чрез захарната фруктоза, която представлява натурален продукт. Така наречените бавни захари нямат никакви негативни влияния върху тялото.

Храната, която ще те събуди по-успешно от кафето? Виж коя е

Ако хапнем ябълка, това няма да затрудни стомаха, тя не му тежи, за разлика от кафето. Не влияе и върху кръвното. Кофеинът е по-силен в събуждането, но ябълката дава на тялото лесен вариант да се активизира по естествен път. Тя не предизвиква дразнене и усещане за недоспиване, както се случва след употребата на кафе.

Ползите от ябълката за здравето са неизброими. Тя съдържа витамините А, С, повечето витамини от група В, а също пектин. Той играе роля на абсорбатор на водата и токсините в тялото. Известно е също, че е много полезен за сваляне на холестерола и регулиране на високото кръвно налягане.

Ябълките са здравословен начин да събудим тялото без никакви последици за него. Особено подходяща е за събуждане при хора със здравословни проблеми, които трябва да отбягват кафето - диабетици, страдащи от чревни смущения, сърдечно болни и други.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати