С тези съвети ще свалите излишните килограми в талията

С тези съвети ще свалите излишните килограми в талията

Нека да сме честни – пухкавата талия е не само предвестник на здравословни проблеми. Чисто естетически тя просто не е красива и разваля фигурата ни.

Мазнинките около стомаха и кръста са свързани с развитието на диабет втори тип и болести на сърцето. Всяка талия, която надхвърля 102 см при мъжете и 88 см при жените, е смятана за нездравословна.

Ето 6 съвета, които ще ви помогнат да свалите излишните килограми в талията.

1. Не яжте сладко и избягвайте подсладените напитки

Захарта има ужасни последици за метаболизма на всеки организъм. Тя е съставена от глюкоза и фруктоза, като само втората може да бъде обработена от черния дроб, при това не изцяло. Когато консумирате твърде много сладки храни, той се задръства и е принуден да превърне фруктозата в мазнини. Така черният дроб затлъстява и се натрупва маса около талията и корема. Затова включете в менюто си плодове вместо захарни лакомства. В тях също има фруктоза, но далеч по-малко, отколкото в рафинираната захар.

2. Яжте повече протеини

С тези съвети ще свалите излишните килограми в талията

Протеините са супер важни, ако искате да отслабнете. Според едно изследване хората, които приемат повече протеини в дневното си меню трупат по-малко мазнини в областта на талията. Затова хапвайте повече яйца, риба, морски дарове, ядки, месо и млечни продукти. Също така може да си допълните приема с протеинови шейкове на прах. Протеините също така стимулират метаболизма и намаляват чувството на глад.

3. Премахнете въглехидратите

Това е най-ефективната стъпка в борбата с излишните килограми. Доказано е, че ако не приемате много въглехидрати, няма да изпитвате силен глад – първоначално те засищат много, но организмът бързо ги превръща в захар. И следва бърз пик на кръвната захар, която кара тялото ни да изпитва вълчи глад. Неслучайно напоследък кето режимът на хранене е толкова популярен – той на практика почти изцяло изключва въглехидратите от менюто.

Въглехидрати са тестените храни, картофите, оризът, сладкото.

С тези съвети ще свалите излишните килограми в талията

4. Яжте храни, които са богати на фибри

Фибрите биват два вида – разтворими и неразтворими. Първите образуват около храната тънък гел, който забавя влизането на глюкозата в кръвта и по този начин контролират кръвната захар. Също така забавят обработката на храните, което пък ни кара да се чувстваме сити за по-дълго време. Тези фибри се сдържат в плодовете, но е важно те да се консумират цели, а не на сок. Неразтворимите фибри пък минават през храносмилателната система цели. Те подпомагат редовното изхождане и изхвърлянето на токсините от тялото.

5. Упражненията са много важни

Бъдете физически активни и тренирайте спорт, ако искате да живеете по-дълго, да сте здрави и да избегнете диабета. Все пак имайте предвид, че има специални упражнения, които ще ви помогнат по-бързо да се отървете от пухкавата талия и мазнините около корема. Особено подходящи за целта са аеробиката, тичането и плуването.

6. Следете менюто си и си отбелязвайте какво и по колко хапвате

С тези съвети ще свалите излишните килограми в талията

Ако искате да отслабнете ефективно, консумацията на определени храни и намаляването на други няма да е достатъчно само по себе си. Свалете си приложение на телефона, което брои калориите и търсете оптималния калориен прием за вашето тяло. Това няма да се случи веднага, а може да ви отнеме 2-3 месеца. Но, ако например ядете по 200 г месо на ден, а не постигате търсения ефект, това значи, че трябва да намалите количеството.

Средствата оправдават целта, затова отделете нужното време да мерите колко храна слагате в чинията си. Това ще ви помогне сами да си съставяте здравословно меню според нуждите на тялото ви.

И не след дълго ще разберете колко точно храна ви е необходима, за да постигнете ефект на отслабване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати