Отслабване с шоколадова торта – възможно е!

Отслабване с шоколадова торта – възможно е!

Коя дама може да откаже на едно вкусно парче торта, например с кафе, в почивен ден или в обедната почивка...или просто ей така. Любовта между момичетата и тортата е пословична. Но унесени в яденето на торти, няма да усетите как сте качили няколко килограма, от които отърване няма.

За всички вас, които просто не може да устоите на изкушението, имаме добра новина - има възможност да пазите диета, в която да си хапвате торта.

Звучи прекалено хубаво, за да е истина, но е факт. Редица изследователи са категорични, че вкусният десерт помага за горенето на калории.

Кога може да ядете торта

Най-подходящият момент да консумирате сладкиши е сутрин, защото именно тогава метаболизмът е най-активен. Освен това целият ден е пред нас и можем да изгорим излишните калории.

Учените са провели експеримент върху 193 затлъстели възрастни.

Разделили ги на две групи. Едната била подложена на нисковъглехидратна диета, включваща закуска до 300 калории. На втората група било позволено да закусват с торта (до 600 калории).

До 16-та седмица от изследването и в двете групи се наблюдавал напредък. Средно всеки от участващите в експеримента отслабнал по 15 килограма. Но през останалите 16 седмици от проучването, хората в първата група започнали да възвръщат предишното си тегло.

Участниците от втората група, които закусвали с торти, отслабнали с по още около 7 килограма.

В края на 32-седмичния експеримент станало ясно, че групата, която закусвала с торта, отслабнали средно с 18 килограма. Хората, които били подложени на нисковъглехидратна диета, изобщо не били доволни от резултата си. Те смятали, че още са пълни и били много нещастни. Ефектът от диетата бил обратен – гладът за въглехидрати и захари в тях се засилил и в крайна сметка те отново се върнали към предишните си вредни навици.

Щастието е важно за отслабването

Отслабване с шоколад

Закуската сутрин ви зарежда с енергия за целия ден, дава силен старт на функционирането на мозъка ви и на метаболизма. Закуската е храненето, което най-успешно регулира грелина – хормонът, който увеличава чувството на глад.

Едно от най-големите предизвикателства пред хората, които спазват диети, е да задържат резултатите си. Оказва се, че след известно време, всички се връщат към предишните си вредни навици и скоро възвръщат теглото си.

Ограниченията по време на диета са изключително стресиращи и всеки, който го е изпитвал, ще може да го потвърди. Затова експертите съветват вместо изведнъж да спрете сладкото, например, да закусите с него. Така и умът ви ще се успокои, и ще имате достатъчно време през деня, за да изгорите калориите. Когато сте страстни любители на сладкото, ще ви бъде много трудно да се откажете от него изведнъж. Това ще ви направи нещастни и немотивирани да постигнете желаното тегло. Затова много диетолози казват, че може да закусвате с парче торта.

Шоколадова торта за закуска за по-слаба фигура

Отслабване с шоколадова торта

Експертът по хранене Лиз Москов твърди, че шоколадът трябва да присъства на масата ви сутрин. Проучванията от миналото показват, че хранителните ползи на какаото са многобройни.

Доказано е, че черният шоколад оказва благоприятно въздействие върху функцията на мозъка и паметта, помага да се фокусирате върху задачите си.

Мисълта, че ядете шоколад, ще ви даде енергия за деня. Така че, какво по-добро от това да включите черен шоколад в храната си.

Друго проучване доказва, че шоколадът спомага за отслабването. Какаото оказва влияние върху рецепторите в мозъка, казвайки им, че гладът ви за сладко е задоволен, без излишна захар и мазнини.

Изследователи от Тел Авив съветват да ядете шоколадова торта на закуска, защото тогава метаболизмът ви е най-активен. Разбира се, храненето с шоколадова торта с високо съдържание на захари е вредно за здравето ви. Затова се насочете към продукти, които съдържат по-високо количество какао.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати