Стряскащи факти за някои продукти

Храни
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Съществуват храни и продукти, които не трябва да се консумират в големи количества поради определени причини. Диетолози от Италия направиха списък на стряскащите факти за храните.

На десето място се нарежда древният управник Митрадит Шести. Той се вихрел 100 години преди новата ера и редовно приемал малки дози отрова, за да развие имунитет към нея.

Човекът имал напълно реални опасения, че ще бъде отровен от някой от приближените си. Когато един ден решил да се самоубие с помощта на отрова, не се получило, затова слугата му трябвало да го прободе с меч.

На девето място е фактът за комарите и бананите. Ако току-що сте хапнали банани, рискувате да бъдете нахапани от цяло ято комари. По неизвестни причини те нападат хората, които са се натъпкали с южните плодове.

КАфе

Осмо място държи бирата – по време на Ренесанса е било по-безопасно да се пие бира, а не вода, тъй като ферментацията в бирата унищожавала бактериите, които предизвиквали холера и дизинтерия.

На седмо място е пристрастяването към чая – към него човек се пристрастява много по-бързо, отколкото към хероина.

Шесто място държат зелените домати. В тях има много соланин. Ако изядете два килограма зелени домати, ще умрете от отравяне.

Мляко

Пето място е отредено за плесента – ако хлябът се покрие с плесен, не трябва да се консумира. Дори да се изстърже с нож, плесента съществува, тъй като нишките ѝ проникват дълбоко, на няколко сантиметра навътре.

На четвърто място са фъстъците, които са се използвали при производството на динамит.

На трето място е млякото, което според алерголозите е най-силният в света алерген. То съдържа млечна захар и лактоза.

Повечето жители на Япония и Китай не могат да пият мляко, защото веднага развиват симптоми на отравяне.

Като става въпрос за Китай, второ място в списъка е отредено на солта. В древен Китай тя се използвала за самоубийство – достатъчно било да се изядат 400 грама от нея.

На първо място е кафето – интересният факт е, че ако сте решили да завършите живота си със самоубийство, можете да използвате кафе. Но за целта ще трябва да изпиете на екс една след друга 100 чаши силно кафе.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати