Замразените плодове и зеленчуци – по-полезни от пресните

Замразените плодове и зеленчуци – по-полезни от пресните

Учени от Института за изследване на храненето във Великобритания стигнали до невероятен извод: замразените плодове и зеленчуци съдържат много повече полезни вещества от пресните.

Причината се крие в това, че пресните плодове и зеленчуци не стигат до сергиите веднага след като са обрани, а едва след няколко дни и поради този факт те губят много от ценните си вещества.

В замразените се запазва високото ниво на много витамини и хранителни вещества. Производителите все повече намаляват интервала от време, необходим на продукцията им да стигне до камерите за замразяване.

Според учените замразените продукти в никакъв случай не се различават от пресните. Да не говорим за зимния период, когато, реално погледнато, повече полза на организма носят замразените летни зеленчуци, отколкото отгледаните в парник.

Замразените плодове и зеленчуци – по-полезни от пресните

Съществува само един проблем, свързан със замразените плодове и зеленчуци – веднъж размразени, те не могат да бъдат замразени наново. А това е доста вероятно при транспортирането, ако се случи авария с техниката.

Тогава за съжаление продуктите ще изгубят ценните си качества. Затова учените препоръчват да се отдава предпочитания при избора на продукт на фирми, които поставят в пликовете с продукцията специални индикатори за размразяване.

Ако след отваряне на плика установите, че индикаторът е с променен от необходимия цвят, това означава, че продуктът е бил размразяван и след това замразен отново и не е полезен за употреба.

Според водещи диетолози, ако се храните със замразени плодове и зеленчуци, ще отслабнете много по-лесно, отколкото ако ги консумирате свежи. Цялата тайна се крие обаче в начина на консумация.

Това трябва да става, без продуктите да се подлагат на каквато и да е топлинна обработка. Например, ако имате замразени ягоди, вадите от фризера една шепа и бавно започвате да ги смучете, докато не се разтопят в устата ви.

Това обаче не е подходящо за хора с чувствителни зъби. Когато поглъща ледена храна, организмът губи много енергия, за да се стопли, и за сметка на това се топят повече килограми.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Емилия
Емилия
07.03.2013 21:41
Харесва ми този сайт!преписах си няколко рецепти - бабини.Само искам да добавя, че вода и течности трябва да се приемат с телесна температура, не ледени.
3
0