Яж свинска мас срещу вируси и за имунитет

Яж свинска мас срещу вируси и за имунитет

Предстои тежка зима, тъй като наред със зимните вируси и наближаващия грипен сезон тази година е доминирана от пандемията от Ковид-19, който сериозно увеличава настъплението си в Северното полукълбо.

Какво можем да направим, за да отговорим на предизвикателствата пред здравето ни тази зима?

Укрепването на имунната система, както всяка година, е основното ни оръжие в борбата срещу вирусите и заразите. Обичайните здравни съвети за прием на повече витамини, пресните и разнообразни храни и закаляването са подкрепени от още едно предложение на диетолозите, което звучи като добре забравено старо предложение, на което са се осланяли хората в по-стари времена. Това е прясната свинска мас, която в миналото е била добре известно средство за укрепване на имунитета.

Украинският диетолог Людмила Гончарова припомня, че човешкото тяло се нуждае от животинска мазнина, за да му помогне да надделее над вирусите - от обикновените простуди до сериозните грипни състояния, а в момента и пред угрозата от нов и непознат все още на науката вирус - коронавирусната инфекция.

Свинска мас срещу вируси
Снимка: geralt/ pixabay.com

Свинската мас съдържа витамините А и Е в подкрепа на имунитета. Диетоложката смята, че дори само 50 грама свинска мас на ден са достатъчни, за да се даде на тялото нужната сила да устои на предизвикателствата. Важно условие е да не се загрява продуктът до температури, надхвърлящи 40 градуса, защото това ще отнеме от полезните му свойства.

Една приятна рецепта, която е едновременно полезна, вкусна и лесна за приготвяне, се състои от бекон, нарязан на тънки парченца, маруля или друга зелена салата, любими зеленчуци, нарязани или накъсани на парченца. Към тях се добавят подправки - зехтин, хималайска сол, ленено масло и се получава чудесна зимна салата, която е витаминозна бомба за подкрепа на тялото срещу вируси.

Според специалиста по хранене тази и други подобни здравословни рецепти не са лек срещу Ковид-19 и други вирусни заболявания, но са чудесна профилактика, даваща на организма ни силата да устои на атаките на вирусите и да се справи по-лесно при евентуално заболяване.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати