Инстантен Ориз

Инстантен Ориз

Инстантен ориз - какво трябва да знаем?

Голямото разнообразие от видове ориз може да ви се струва наистина огромно - бял ориз, кафяв ориз, бланширан ориз, ориз Басмати, жасминов ориз и т.н. Това, което вероятно не знаете обаче, е че в търговската ни мрежа се предлага и инстантен ориз.

Какво представлява той, каква е ползата от него и дали не носи някакви вреди върху здравето ни?

За разлика от обикновените видове ориз, чието време за варене може да варира от около 15 до 30 минути, приготвянето на инстантен ориз отнема от 1 до 7 минути. Това се дължи на факта, че той е предварително сварен, след което е изсушен. На практика е полуготов. В зависимост от марката и опаковката на ориза, можете или директно да го поставите в микровълновата си фурна или да го сварите, задушите и т.н.

Изсушаването на инстантния ориз обаче се извършва чрез процес на дехидратация, по време на който се губи голяма част от хранителната стойност на ориза. От една страна, това го прави не толкова качествен, колкото обикновения ориз, но от друга - пък е доста по-нискокалоричен. Дали това е негов плюс или минус, можете да прецените сами.

Независимо дали става въпрос за кафяв или бял инстантен ориз, за негов минус можем да посочим, че често по време на процеса на дехидратацията му зрънцата се начупват и губят своята цялост. Прибавяме и факта, че е доста по-скъп.

Инстантен ориз

Така или иначе е добре у дома да разполагате с инстантен ориз, защото често се случва да не разполагате с достатъчно време за приготвянето на наистина здравословни ястия. Задържали са ви на работното място или ненадейно са ви дошли гости.

Инстантният ориз е чудесно решения за подобни случаи, защото много от фирмите, предлагащи го, гарантират, че той ще стане готов само за 3 мин. Така лесно ще се сдобиете с чудесна гарнитура, която пасва на почти всякакви основни ястия.

Инстантният ориз е много подходящ и ако сте решили да се отдадете на къмпингуване. Независимо дали на палатка, с кемпер или пък с каравана, да разполагате с инстантен ориз е важно, защото ще можете да отделяте минимално време за приготвяне на храната си, като същевременно ще разполагате с предостатъчно време да се наслаждавате на природата около вас.

А ако сте фенове на традиционните рецепти с ориз, вижте любимите ни рецепти за оризови салати, вкусно пиле с ориз, а за десерт ви предлагаме мляко с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати