gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Какви подправки се слагат на сушеница?

Какви подправки се слагат на сушеница?

Какви подправки се слагат на сушеница?

Мезетата са любимата ни част от домашните зимни деликатеси, които подготвяме, за да зарадваме както себе си, така и нашите близки. Приготвянето на сушеницата и другите подобни мезета, обаче, си имат своите тънкости, свързани с необходимите подправките за овкусяването им.

Едно от големите предимства е това, че мезетата, а и като цяло домашните кулинарни творения, не са пълни с вредните за здравето Е-а, консерванти и други подобни добавки, за които знаем, че е характерно да присъстват в купените от магазина. Най-добрата комбинация от подправки за домашна сушеница са:

- черен пипер;

- червен пипер;

- мащерка;

- сол.

Подправки при приготвяне на домашна сушеница

При приготвянето на домашна сушеница, месото се овкусява най-напред със сол, а после и с останалите подправки. То трябва да престои 24 часа със солта, за да омекне и да я усвои добре.

След като измине един ден, следва да го изплакнете, а след това се заемете със самото овкусяване с останалите ароматни подправки. За целта ги смесете в една купа и оваляйте месото много добре в тях.

Важно е да го притискате добре, за да полепне сместа хубаво по него. След като сте готови с този етап, следва да забучите рибицата за единия край с помощта на канап или пък по-здрав конец, и да я провесите, за да се изсуши на хладно място, което е добре проветриво.

Важно е също така след това да покриете сушеницата с парче разкъсана хартия, но имайте предвид че тя не трябва да обвива много плътно самото парче месо.

След като сте се справили успешно с горните стъпки, трябва да изчакате около 2 седмици и ще имате вкусна и много апетитна домашна сушеница, която е идеално мезе за вино или ракия.

Имайте предвид, че все пак времето за приготвяне зависи и от дебелина на рибицата. Ако тя е по-дебела, ще се наложи да изчакате малко повече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати