Детокс смутита за изчистване на тялото от отрови

Детокс смутита

Говорейки за детокс, почти автоматично решаваме, че ще ви рекламираме някоя нова детокс хранителна добавка или пък най-модерната козметична процедура за пречистване на организма, която можете да си направите в някой салон за красота.

Да, без подобни продукти и процедури трудно бихте запазили красотата и бихте изхвърлили от организма си натрупалите се отрови, особено ако вече сте в напреднала възраст. Но както са казали мъдрите хора - красотата идва отвътре. И то не само визирайки душевната красота.

От огромно значение за нашата привлекателност е това, с което се ежедневно се храним (в това число не включваме хранителните детокс добавки), защото различните храни ни зареждат не само с различни витамини, минерали и т.н., но и съдържат в себе си безброй антиоксиданти.

Тук на вниманието ви ще предложим идеи за детокс смутита за изчистване на тялото от отрови, като ние ви гарантираме техния ефект, а от вас зависи да следите продуктите, от които си ги приготвяте, да са сезонни и екологично чисти.

Плодови смутита

Класическите плодови детокс смутита се състоят от един основен плод за придаване на сладост и от няколко допълнителни, които са признати със своите антиоксинантни свойства. Основният плод избирате по ваш вкус, а към антиоксидантните няма как да не изброим боровинките, годжи бери (обичайно се накисва предварително), малини, къпини и други горски плодове.

Зелени смутита

детокс смути за изчистване на тялото

Зелените смутита вероятно са първенци сред всички детокс смутита, защото те не само че прочистват тялото от отрови, но и намаляват апетита ви за вредните сладкиши. Прибавяме и факта, че са богати на витамини, минерали, ензими, хлорофил и лесноусвоими протеини. Направо са върхът, както се казва! За приготвянето на зелено смути можете да използвате лапад, спанак, копър, магданоз, айсбер, марула, кейл и др.

Плодово-зеленчукови смутита

Към зелените или зеленчуковите смутита можете да добавите плод по ваш избор, но с цел по-лесно храносмилане е добре да използвате само един вид плод, чиято цел освен да подслади по натурален начин любимото ви смути ще способства и за изчистване на тялото от отрови.

Най-често използваните плодове, които можете да комбинирате със зеленчукови и зелени смутита, са банан, ананас, ябълка, портокал, лимони и лаймове, грейпфрут, горски плодове и др.

Вижте още полезни детокс рецепти, както и проверете ползата от това пиете по едно смути с магданоз всеки ден.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати