gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Сок от зелен фасул побеждава диабета

Сок от зелен фасул побеждава диабета

Сок от зелен фасул побеждава диабета

Сокът от зелен фасул се получава чрез изстискване на сока на младите млечни бобени шушулки. Това всъщност е доста лесно, тъй като те съдържат доста вода.

Този сок съдържа много полезни вещества като мед и цинк, но най-уникални в него се оказва комбинацията от елементи, подпомагаща отделянето на натурален инсулин. Това го прави изключително полезен за хора с диабет.

Според мнение на някои натуропати, захарният диабет може да възникне при прекомерна консумация на концентрирана скорбяла, рафинирана захар и месни продукти. При проникване в кръвта, те изискват голямо количество инсулин за кратък период, което пренатоварва задстомашната жлеза и не и дава време да се възстанови.

От друга страна, лечението с инсулин само попълва липсата му, без да помага на тялото да се справи само с проблема. Инсулинът не помага възстановяването на панкреаса, така че да може той сам да произвежда необходимия инсулин. Дори се смята, че изкуственото въвеждане на инсулин в тялото води до деградация на задстомашната жлеза. Така заболяването само прогресира, а болният става все по-зависим от инсулина и са му нужни все по-високи дози.

Натуропатите препоръчват друг подход към диабета. А именно, консумацията на натурални продукти, които съдържат ферменти, подпомагащи работата на панкреаса и самосмилането на храната. За по-добър ефект те съветват към този щадящ подход на лечение да се добавят и продукти, които стимулират възстановяването на панкреаса. Тези продукти съдържат вещества, необходими за производството на инсулин, а тяхната редовна употреба може да доведе до пълно излекуване на диабета.

Сок от зелен фасул побеждава диабета

Научно е доказано, че такива продукти, подпомагащи отделянето на инсулин са сокът на зеления боб и брюкселското зеле.

Като естествено лечение на захарния диабет натуропатите предлагат ежедневната употреба на натурална храна с ферменти и по един литър комбиниран сок от моркови, зелен фасул и брюкселско зеле. Като допълнение към натуралното лечение на диабет може да се употребява половин литър сок от моркови и спанак, а за още по-добри резултати редовно да се правят прочистващи клизми.

Вижте също готварски рецепти при диабет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати