Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Какво да сготвим със зелен фасул от буркан

Какво да сготвим със зелен фасул от буркан

редакция:
Зелен фасул

Зеленият фасул от буркан е идеален вариант да сготвите нещо питателно набързо, и то за цялото семейство. Първата рецепта, която ви предлагаме, става много бързо, тъй като зеленият фасул е от буркан и не е необходимо да се вари.

Ето и какво ви е необходимо за приготвянето ѝ:

Зелен фасул със сирене на фурна

Зелен фасул със сирене на фурна

Необходими продукти: 1 буркан зелен фасул, 200 г сирене, 4 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, сол, олио, магданоз

Начин на приготвяне: Зеленият фасул трябва да се отцеди хубаво от течността в буркана. В купа разбивате яйцата и прясното мляко, подправяте ги със сол и натрошавате сиренето вътре. В подходяща тавичка слагате олио и изсипвате добре отцедения фасул.

Отгоре заливате с мъничко мазнина, след което изсипвате сместа от млякото и яйцата. Гозбата се пече в умерена фурна около половин час. Сервира се поръсена с магданоз.

Другото ни предложение е за огретен, но не с картофи, а със зелен фасул и домати.

Огретен със зелен фасул

Огретен със зелен фасул

Отцедете зелен фасул – ще ви е нужен около килограм. В тавичка, която сте намазали с масло, изсипете фасула и нарежете към него четири домата. Разбъркайте и посолете, след което запечете за около четвърт час в умерена фурна.

През това време разбийте 2 яйца и 1 ч.ч. прясно мляко, добавете 3 с.л. брашно. Заливате доматите и фасула с тази смес и отгоре слагате на места парченца масло. Печете до зачервяване, като малко преди да извадите гозбата, можете да поръсите с настърган кашкавал. Поднесете топло.

Зелен фасул с пилешко

Фасул с пиле

Последното ни предложение е за зелен фасул с пилешко месо. Нарежете на порции едно пиле и го сложете да се вари в подсолена вода. В олио слагате 2 глави ситно нарязан лук и 4-5 лозови листа, отново нарязани на ситно.

Добавете консервиран и предварително отцеден зелен фасул. Разбъркайте и след като се позапържи, добавете червен пипер и сол. Изсипете сместа в тава и сложете 1–2 ч.ч. от пилешкия бульон. Върху зеления боб наредете пилешкото месо. Поръсете с черен пипер, малко джоджен и магданоз и печете в умерена фурна.

Можете да смените лозовите листа със спаначени или от лапад. Зеленият боб също можете да подмените с грах – технологията на готвене е същата.

Вижте още как да изсушим зелен фасул, както и как да запазим зеления боб за дълго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest