gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Царевичнa паста - какво трябва да знаем

Царевичнa паста - какво трябва да знаем

Царевичнa паста - какво трябва да знаем

Царевичната паста е с перфектно качество и вкус. Тя е направени от съставки на базата на жълта и бяла царевица с италиански произход.

Обикновено царевичната паста в тях е сто процента, направена е без емулгатори и консерванти, изсушена е при ниска температура. Могат да бъдат направени обаче и чрез смесване на брашна като брашно от ориз и/или киноа.

Италианските царевични спагети се съчетават много добре с всякакъв вид подправки: от тези със зеленчуци, до класическия сос за паста с месо, та чак до рибните сосове. Те са без глутен, специално формулирани за хора с непоносимост към глутена. Царевичните спагети са иновация и са безспорно безглутенови тестени изделия.

С отличителен вкус са. Леки и апетитни, те се адаптират добре и към различни млечни сосове. Но също така са много деликатни, затова се препоръчва да се смесят със соса с помощта на пластмасови/дървени клещи, за да не се начупят.

Но все пак царевичната паста в комбинация със зеленчуци е най-добрият начин да се насладите на тази паста. Безспорно царевичните спагети също са добри на вкус и в комбинация с класическите сосове, но в тези случаи те абсорбират повече подправките и аромата, включени в тях, и така не може да се усети напълно техния специфичен вкус.

Правени са експерименти с различни марки царевични спагети и трябва да се отбележи, че е хубаво да се обърне внимание на времето на готвенето, което невинаги съвпада с времето, посочено на опаковката. Добавят се една или две минути в повече /в зависимост от марката/, за да бъдат добре сварени.

Ето и една примерна рецепта за царевични спагети.

Продукти за 3 порции:

царевични спагети - 250 г

настърган пармезан - 100 г

1 щипка сушен чесън

1 връзка див лук

1 връзка магданоз

лимонов сок

Черен пипер

зехтин, екстра върджин - 2 с.л.

Сложете тенджера с много вода на котлона.

Нарежете на ситно ароматните билки (лук и магданоз). Настържете пармезана.

Царевичнa паста - какво трябва да знаем

В купата, където ще поставите пастата, добавете всички продукти без пармезана. Когато водата заври, вземете черпак вода и я добавете в купата със съставките и пасирайте всичко, за да получите сос.

Подсолете водата и сложете царевичните спагети да се готвят според времето на опаковката.

След като спагетите се сварят, ги отцедете добре и след това ги сложете в купата с готовия сос, поръсете ги с пармезан и сервирайте овкусени със смлян черен пипер.

Вижте още апетитни предложения за спагети Болонезе или спагети Карбонара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати