Как да изберем съдомиялна
gotvach.bg»Статии»Любопитно»Как да изберем съдомиялна

Как да изберем съдомиялна

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
979558
Съдомиялна
Снимка: TodayCom
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Живеейки в 21-ви век това да разполагате със съдомиялна не е никаква глезотия или пък лукс. Тя спестява не само много време и усилия, свързани с измиването на съдовете ни, но намалява драстично и разходът ни на вода. Т.е. тя е полезен уред, който може да намали битовите ни сметки, но същевременно с това се грижи и за природата.

След като съвсем логично сте стигнали до извода, че домът ви има нужда от съдомиялна, вероятно ще започнете да се чудите как точно да я изберете. Дали най-скъпата е и най-качествена или пък към коя марка да се насочите.

Относно марки няма да коментираме тук, защото това е въпрос на личен вкус, избор и доверие към съответната марка. Ще се опитаме обаче да ви улесним, като ви запознаем, с основните параметри, спрямо които трябва да избирате новият си уред.

Какъв клас да е съдомиялната?

Логично е да избирате най-високия клас съдомиялна откъм енергоспестяване, особено при все по нарастващите цени на електроенергията. Проучете този въпрос доста добре, защото макар и да не е вечен този уред, то със сигурност ще го използвате години наред. В това отношение е добре да правите разлика между клас на миене и такъв на изсушаване, защото те невинаги са еднакви.

Какви размери да е съдомиялната?

Ако тепърва сте си наумили да се сдобиете с вградена кухня например или пък разполагате с достатъчно свободно място в старата си кухня, но не разполагате със съдомиялна, то най-добре е да се ориентирате към съдомиялните със стандартни размери.

В случай че вече имате вградена кухня без съдомиялна, то можете да избирате и между съдомиялните тип кубчета, които могат спокойно да влезнат под мивката ви или пък от по-тесните варианти.

За какво домакинство е предназначена съдомиялната?

Как да изберем съдомиялна

Този фактор е свързан с предходния, защото стандартните съдомиялни невинаги са подходящи за сам човек. Просто докато дойде време да пуснете съдомиялната, най-вероятно ще сте останали без никакви чисти съдове. Класическите съдомиялни са практични най-вече за семействата.

За сам човек можете да се спрете на по-малките варианти, като има дори и съдомиялни, които са преносими и биха ви вършили работа, ако често сменяте дома си.

Какъв е бюджетът ви?

Това вероятно е най-неприятният фактор, с който трябва да се съобразявате, но в търсенето на съдомиялна често се почва именно от него. Бихме ви посъветвали в случая да наблегнете на качеството, защото за подобни кухненски уреди се предполага, че биха ви радвали дълго време. В много магазини се предлагат и на разсрочено плащане, и то без оскъпяване.

Колко трябва да е гаранцията на съдомиялната?

Сигурно сте чували, че има фурни на над 40 години и отгоре, които работят безотказно и днес, а днешните електрически уреди са направени, така че да се изпотрошат в момента, в който гаранцията им изтече. И макар това да беше малко прекалено като изказване, то не е далеч от истината. Така че колкото по-дълга е гаранцията на съдомиялната ви, толкова по-добре.

Не на последно място, ще ви припомним и че закупувайки съдомиялна, вие ще спестите на себе си и най-вече на семейството си шума от тракането на съдовете по време на миенето им. Съвременните съдомиялни са много безшумни, а и рискът да строшат някоя и друга чаша ще е само, защото вие самите сте ги поставили неправилно в уреда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати