Кашуто е полезно срещу диабет

Кашуто е полезно срещу диабет
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
5.61 лв.
Виж ››

Ядките кашу може и да са калорични, но се оказват полезни за човешкото здраве. Специалисти от Канада и Камерун установиха, че екстракт от ядките на кашу може да подобри реакцията на тялото към инсулина, съобщава "Сайънс дейли".

Изследователите от университетите на Монреал и Яунде са анализирали различни части на дървото кашу - ядките, листата, кората. Целта им е била да проверят ползата от тях за здравето.

Дървото кашу произхожда от територията на днешна Бразилия. В днешни дни кашуто расте основно из земите на Африка и Азия. Там то е внесено от португалските търговски флотилии още през 16 век. Кашу-ядките дълго време нямат комерсиална стойност. Търсенето им се увеличава едва към началото на 20 век.

Кашуто по принцип отдавна се слави с противовъзпалителните си свойства, със способността си да намалява повишената кръвна захар и да предпазва диабетиците от инсулинова зависимост.

Кашу срещу диабет

Само екстракт от ядките на кашуто стимулира абсорбирането на кръвната захар от мускулните клетки, са установили последните изследвания.

Екстрактите от другите части на растението не оказват подобен ефект, което означава, че активните вещества с противодиабетни свойства се съдържат само в ядките, казва Пиер Хадад, ръководител на изследователския екип.

Добре е да знаете, че и кашуто е полезно за сърцето. Ядките съдържат мононенаситени мазнини. Кашуто има не само намалено съдържание на мазнини в сравнение с останалите ядки. В него се съдържат около 75% съдържат т. нар. олеинова киселина /оleic acid/. Това е киселината, здравословна за сърцето, която се съдържа и в зехтина.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Рене
Рене
10.03.2015 06:49
Супер,бих искала да съм fruiteriaн само на ядки и плодове !!!!!
0
0