gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Ядем най-лошия хляб в ЕС

Ядем най-лошия хляб в ЕС

AdminAdmin
Дарт Вейдър
9494149112k
Хляб
Органайзер за хладилник - 4.85л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Органайзер за хладилник - 4.85л
7.50 лв.
Виж ››

„Ядем най-лошия хляб, защото той се провежда от ниско качествена пшеница“, това признание бе направено от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов в ефира на предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Найденов официално призна, че има голям проблем с качеството на хляба. Той срази аудиторията, казвайки: „Аз съм на 41 години и трябва да ви кажа, че едно време с черния хляб си спомням, че хранеха прасетата. Черният хляб от тогава е по-качествен от този днес“.

Основната съставка на хляба, който всеки ден слагаме на трапезата си, е ниско качествена пшеница. И тъй като производителите искат да „подобрят“ материала за направата му, те добавяли най-различни оцветители, сол, захар, стабилизатори и други „подобряващи“ вкуса съставки.

Министърът говори и за скорошно въвеждане на стандарт за хляба. „Хлябът трябва да присъства на нашата трапеза - истинският, насъщен хляб, без добавки, подобрители и соли“, закани се още той.

Отговорнa за стандарта на хляба е институцията РИОКОЗ /Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве/.

За да има по-централизиран мониторинг над ведомството, РИОКОЗ ще премине към Министерството на земеделието, съобщи още Найденов.

Ядене на Хляб

Освен това тази седмица се очаква да бъде даден старта на така дългоочакваната Агенция по храните, която ще контролира безопасността на храните по цялата верига.

Напомняме, че в началото на миналия месец от асоциация „Активни потребители“ инициираха лабораторни проучвания на хляба, от които стана ясно, че хлябът, продаван в българските магазини, е вреден за здравето.

Тогава в насъщния бяха открити остатъци от пепел, утайка от кафе, ниско съдържание на фибри, завишени количества захар в хляба за диабетици и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати