Малко по-малко от 40% от българите не готвят в дома си. Тази огромна част от населението признава, че никога не е използвала кухнята си по предназначение.
Проучване, проведено от голяма компания за производство на сладкарски изделия у нас, показа интересни закономерности в държавата ни.
Едва 17% от анкетираните са тези, които готвят ежедневно. Проучването е проведено по повод пускането на нов вид подправка за готвене през ноември 2015-та година.
Проучването е показало още, че едва 8% от мъжете всъщност помагат в кухнята. Относно търсените продукти се оказва, че потребителите търсят все по-качествени и в същото време - евтини продукти.
Резултатите са показали, че най-употребяваните подправки в България са както следва: сол - 93%, червен пипер – 42%, черен пипер - 42% и чубрица - 35%.
Най-често приготвените ястия от домакините пък са картофена яхния, пиле с ориз, супа топчета и пълнени чушки. В тях, разбира се, се използват и четирите най-обичани съставки.
Коментари
Аз не знам защо не почнат да правят и апартаменти само със спалня и тоалетна, като кухни не им трябват, тъкмо само да спят и да .......