gotvach.bg»Статии»Кулинария»Стъпки към здравословна ензимна програма

Стъпки към здравословна ензимна програма

Стъпки към здравословна ензимна програма

Петте водещи причини за смърт през последните години са сърдечни болести, рак, удар, катастрофи и хронично обструктивно белодробно заболяване. Повечето от тези състояния могат да бъдат избегнати с превантивни мерки.

С постепенна ударна ензимна програма можете сами да поемете отговорност за здравето си и да почувствате много повече енергия и тонус с течение на времето.

Стъпка 1. Поддържането на ефикасно функциониране на червата е първата стъпка в детоксикацията на нашето тяло. Чрез възстановяването на правилната чревна флора се постигат добри резултати по отношение на храносмилането.

Постенето е добър старт на очистването на организма. През годините то е било прилагано както по религиозни причини, така и терапевтично. То помага за отстраняването на хранителните остатъци, освобождава тялото от токсични продукти и хранителни алергени. То подобрява храносмилателната система като я очиства отвътре навън.

Постенето със сокове от прясно изстискани плодове и зеленчуци е първата стъпка на здравословната ензимна програма.

Стъпки към здравословна ензимна програма

Стъпка 2. Подходящите хранителни вещества не само помагат да се предпазим от болести, но и са основни виновници за поддържането на добро здраве. Ето защо е необходимо да консумирате пресни плодове и зеленчуци колкото е възможно повече и то във тяхното сурово състояние. Яжте много чесън и лук. Ограничените храните, които потискат ензимите. Такива продукти са соя, фъстъци и леща. Опитайте брюкселско зеле вместо тях.

Не използвайте алуминиеви готварски съдове и избягвайте готварска сол, рафинирана захар и брашно. Включете в ежедневното ви меню подходящо количество комплекс от въглехидрати. Избягвайте особено топли храни и напитки. Яжте малки порции пет или шест пъти на ден.

Стъпка 3. Редовните физически упражнения могат да помогнат да се регулира и предотврати високо кръвно налягане, заболяване на коронарната артерия, затлъстяване, диабет, депресии и остеопороза, както и много други болести.

Стъпки към здравословна ензимна програма

Упражненията усилват циркулацията, която отнася токсичните отпадъчни продукти и пренася хранителни вещества (включително ензими) до нашите клетки. Когато се потите, тялото ви изхвърля токсини през порите.

Стъпка 4. Мислете позитивно и поемайте отговорност за живота и здравето си. Опитайте се да намалите стресовите състояния и да овладеете поведението си. Това можете да постигнете чрез практикуване на медитация, йога, дълбоко дишане, молитва, визуализации и други подобни техники, практикувани редовно.

Доказано е, че стресът уврежда имунната система. Научете се да се грижите за нещата, за които можете и оставяйте да отминават хората и обстоятелствата, над които нямате контрол. По този начин не просто ще бъдете по-здрави, но и по-щастливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати