Броколито прочистват белите дробове

Броколито прочистват белите дробове

Броколи

Броколите са полезни за белите дробове, като ги прочистват чрез веществата, които съдържат. Ако сте от хората, които системно злоупотребявате с цигарите, то тогава яжте по-често броколи.

В тях се съдържа сулфорафан, който се отличава със способността да задейства повторно или да ускори дейността на макрофагите.

Именно от тях в най-голяма степен зависи състоянието на белите дробове. Това са белите кръвни телца, които се грижат за елиминирането на бактериите и отделените от тях частици, наслагващи се върху органите на дихателната система и затрудняващи тяхната дейност.

Ако пушите от дълги години, то дейността на макрофагите ви е силно затруднена. Вредните вещества и химикалите, които попадат в дробовете заедно с цигарения дим, нарушават функционирането на системата, от която зависи дейността на белите кръвни телца и съответно прочистването на дробовете.

Когато обаче консумирате броколи редовно, по този начин си набавяте значителни количества сулфорафан. По този начин се стимулират по естествен път процесите, свързани с прочистването на дробовете, и те функционират на добро ниво. Сулфорафанът може да се прилага успешно и при лечението на редица белодробни заболявания.

Броколи на фурна

Също така броколите намаляват риска от рак на белите дробове при пушачите. Особено суровите броколи и зелето. При пушачите и бивши пушачи този процент на по-малък риск от рак на белите дробове варира между 20 и 55% в зависимост от това, колко различни са консумираните зеленчуци, продължителността на пушене и колко цигари дневно се пушат.

Броколите не са лекарство, но са положителен фактор за пушачите, които не са способни да се откажат от този вреден навик.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати