Страничните ефекти на храната

Ядене на пица

Храните имат странични ефекти и те не са само напълняване. Един от тях е миризмата на тялото. Така например ако наблягате на яденето на овнешко месо, тялото ви ще излъчва неприятна миризма.

Можете да получите пъпки, ако консумирате наситена с мазнини храна. Това увеличава количеството на кожната мазнина и така се появяват пъпките. Млечните продукти помагат при пъпки.

Алергията е най-силният страничен ефект на храната. Всяка храна може да предизвика алергия. Но има седем продукта, които в деветдесет процента от случаите са виновни за появата на алергия. Това са мляко, яйца, ядки, риба, морски дарове, соя, пшеница.

Някои храни предизвикват кандидоза – прекомерен ръст на обикновените гъбички, които иначе живеят в тялото ви, без да ви нанасят вреда. Захар, оцет, нишесте, тестени изделия и изделия с мая предизвикват кандидоза.

Страничните ефекти на храната

Киселини и киселинен рефлукс се получаван от цитрусови плодове, мазна и пържена храна, оцет, домати и шоколад. Достатъчно е да намалите консумацията им, за да има ефект.

Покачване на лошия холестерол предизвикват мозъкът, яйцата, субпродуктитке – черен дроб, бъбреци, далак. Повишаването на лошия холестерол може да увеличи риска от инфаркт и инсулт.

Камъните в бъбреците се образуват при прекомерна консумация на животински белтъчини и липса на растителни белтъчини. Увеличете консумацията на спанак, чай, какао и ще се предпазите от този проблем.

Продуктите с високо съдържание на сол, сода или захар могат да причинят задържане на течности и образуване на отоци. Тялото има нужда от сол, но ако тя е в повече, тялото започва да я разрежда с помощта на течност.

Някои храни предизвикват главоболие и дори мигрена. Това се получава заради влиянието на храната върху процесите в мозъка, както и от промените на размерите на кръвоносните съдове. Продуктите, които предизвикват главоболие, са сирената с плесен, червеното вино, шоколадът.

Рейтинг

5 3
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати