Разтворимите фибри топят коремчето

Разтворимите фибри топят коремчето
Освежител против неприятни миризми за хладилник
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Освежител против неприятни миризми за хладилник
8.90 лв.
Виж ››

Важно е да се знае, че натрупаните мазнини в коремната област крият потенциална опасност от диабет, чернодробни болести, високо кръвно налягане и сърдечни проблеми.

Големият корем като цяло има лошо отражение не само върху здравословното ви състояние, но и върху социалния ви имидж и свободното движение на тялото. А висцералната мастна тъкан, допринасяща за заоблените кореми, има влияние върху важни вътрешни органи и пречи на тяхното правилно функциониране.

Ново проучване обаче доказа, че увеличаване на приема на лесно разтворими фибри се явява своеобразен „терминатор“ в елиминирането на мазнините в коремната област. Резултатите са на база пет годишно изследване на над 1 000 души, предразположени към натрупване на излишни килограми.

Предимствата на разтворимите фибри за организма са много. Сред тях са намаляване на апетита, бърза и дълготрайна ситост, понижаване на лошия холестерол. Те пазят и от рак на дебелото черво, тъй като имат специфичната функция да свързват канцерогенните и токсичните частици в организма ни и да ги извеждат.

Учените са установили, че повишената консумация на разтворими фибри е оказала положително влияние върху намаляването на корема. Установено е още, че всяко увеличение на фибрите само с 10 грама на ден има потенциала да намали с до 4 процента обема и мазнините на корема в дългосрочен план.

Разтворимите фибри топят коремчето

Какво да консумираме, за да увеличим приема на разтворими фибри?

Две ябълки на ден са ценен съюзник в борбата с коремните тлъстини. Голяма част от фибрите се намират в кората на плодовете и зеленчуците. Ето защо специалистите по хранене препоръчват само старателно измиване, но не и белене на растителните продукти (разбира се, ако това позволява).

Другият вариант е да наблегнете на граха и шарения боб и като цяло всички варива.

Овесените трици също са богати на разтворими фибри.

Пълнозърнестите спагети и макарони са добър заместител на традиционните и приемани в разумни количества също намаляват тлъстините около корема.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати