Соя, ядки и червено грозде пречистват организма

Соя, ядки и червено грозде пречистват организма

С настъпването на края на отпускарския сезон може би мнозина се нуждаят от пречистване на организма. Не е задължително това да става чрез изтощителни диети, гладувания или прием само на сокове.

За сметка на това можете да наблегнете няколко продукта, които подпомагайки дейността на черния дроб, ще ви позволят да се разделите с излишните токсини, натрупани в тялото.

Ядките, бобовите растения и семената са незаменим помощник при пречистването на организма. Посипвайте ядки и семена над салати, наблягайте много и на боба, граха и лещата.

Соята и производните от нея продукти са с доказан ефект при детоксикация на организма. Включете в менюто си соево мляко (подсладено или не), соеви ядки и тофу.

Червеното грозде също помага да черния дроб да пречисти тялото от ненужните отпадъчни вещества. Най-полезни са пресните гроздови зърна. Те са идеална добавка и към много плодови салати.

Соя, ядки и червено грозде пречистват организма

Едни от най-ефективните продукти в това отношение са горските плодове. Все по-често определяни като новата „супер-храна”, малините, къпините, боровинките и ягодите имат признати пречистващи свойства. Добрата новина е, че те позволяват да бъдат добавяни към много ястия, а пасирането им ги превръща в чудесен плодов коктейл с безценни здравословни ползи.

Зеленият чай е другият продукт, на който трябва да наблегнете при пречистване на организма. Китайците пият този чай от хилядолетия. Той подпомага функциите на черния дроб. Освен че ще детоксикира организма, обилният прием на зелен чай в дългосрочен план ще стопи и мазнинките ви.

Естествено сред най-добрите продукти за пречистване е и киселото мляко. То е перфектната храна за стомаха, освен това помага на черния дроб да се отърве от вредните токсини. Всекидневната консумация на мляко със сигурност ще се отрази добре на цялостното ви състояние.

Консумацията на тези храни не просто ще пречисти организма ви, но и ще допринесе за здраво дълголетие. За да се случи това обаче трябва да ограничите консумацията на алкохол и газирани напитки.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати