gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Мерки за безопасност в кухнята

Мерки за безопасност в кухнята

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Мерки за безопасност в кухнята
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
40.00 лв.
Виж ››

За да избегнете размножаването на бактерии в храната, трябва да замразявате продуктите колкото се може по-бързо. Много е важно приборите за хранене да са добре измити и чисти, защото по тях също се развиват бактерии.

Спазването на чистота в кухнята е едно от най-важните задължения на всяка домакиня. Важно е да са чисти не само приборите, но и помещението като цяло.

Прахта, която се събира по мебелите, също може да предизвика появата на бактерии, които попадат в храната, затова трябва често да се бърше прах и да се мие пода на кухнята.

Върху кухненските гъби се натрупват много бактерии, затова трябва да се сменят често или да се изваряват. Същото се отнася и за кухненските кърпи.

Работният плот в кухнята се смята за едно от най-мръсните места, затова трябва редовно да го дезинфекцирате, преди да започнете да приготвяте храната.

Мерки за безопасност в кухнята

Разделянето на продуктите е много важно. Задължително трябва да отделите месото и рибата от всички останали продукти в хладилника.

Когато пазарувате, се убедете, че месото е добре опаковано и няма контакт с другите продукти, които не се обработват термично.

Когато приготвяте месо, никога не трябва да слагате готовото изпечено месо в съда, в който е било в сурово състояние.

Изпичайте добре месото, защото ако не е добре изпечено, в него остават болестотворни бактерии.

Ако след хранене остане част от храната и трябва да я запазите за утре, задължително я сложете в хладилник. Първо изчакайте яденето да изстине поне два часа.

Храната може да се консумира около 4 дни, но ако не успеете да я изядете за това време трябва да я замразите, така ще я запазите за още 2-3 месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати