Ползата от стафидите

Стафиди
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
8.99 лв.
Виж ››

Стафидите са много полезни. Те съдържат ценни за здравето вещества. Стафидите съдържат магнезий, в тях има високо ниво на калий, който е полезен за сърцето.

Редовната консумация на стафиди подобрява работата на сърцето и на нервната система, а също така и на белите дробове. Стафидите са задължителни за хора, които страдат от високо кръвно и аритмия.

Стафидите са полезни за хора, които взимат диуретици. Концентрацията на полезни вещества в стафидите е по-голяма, отколкото в прясното грозде.

Стафидите са полезна алтернатива на захарта. Стафидите съдържат витамините B1, B2 и PP. Стафидите действат като успокоително и се препоръчват при хора, които работят в стресова среда.

Стафиди от Грозде

Калият в стафидите активизира мускулната работа на сърцето, подобрява предаването на нервни импулси и влияе благоприятно върху дейността на бъбреците.

Едно от най-полезните свойства на стафидите е способността им да отстраняват отоци и да изхвърлят токсините от организма. Стафидите са полезни при кашлица и хрема.

За лекуването им се приготвя отвара от 100 грама стафиди, които се заливат с една чаена чаша вряла вода и се оставят да престоят десет минути.

След това отварата се прецежда, смесва се с една супена лъжица сок от лук и се пие по половин чаена чаша три пъти дневно. Отварата от стафиди помага при бронхит и при високо кръвно.

Тя се приготвя, като 100 грама стафиди се заливат с една чаена чаша вода, оставят се да поврат десетина минути на слаб огън, охлажда се леко и се прецежда през марля.

Рейтинг

5 5
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати