Храни, които убиват апетита

Храни, които убиват апетита

Лятото предстои, а вие не сте в най-добра форма. Това е нормално след дългите зимни месеци и богати празнични трапези. Как да привикнете с по-лек хранителен режим и как да ограничите храненето. Отговорът е с храни, които убиват апетита. Вижте кои са те.

Ябълките – те са здравословни и нискокалорични. Освен това са чудесен начин да залъжете глада или да замените шоколада с една сочна ябълка.

Лененото семе – то се съдържа в храните, които помагат за по-бързото изгаряне на калории. Три супени лъжици от него, смесени с кисело мляко са чудесна и здравословна закуска, която ще ви поддържа сити. Освен това до съдържа 27 съставки, които са полезни за превенция срещу ракови заболявания.

Кофеин – въпреки спорните му качества, кафето определено е един от начините да се освежите и да подтиснете глада. Консумирайте в нормални количества, не прекалявайте все пак.

Храни, които убиват апетита

Водатадобрата хидратация е решаващ фактор в битката за добро здраве и форма. Понякога тялото бърка глада с жажда, а когато човек е дехидратиран яде двойно повече. Пийте повече вода и ще намалите апетита.

Пилешката или зеленчукова супа – ако започвате храненето си със супа, тя ще намали желанието за второ ястие. Горещите течности прогонват глада. Протеините в пилешката супа и нискокалоричната зеленчукова супа поддържат чувство за ситост.

Овесена каша – за да се вкарате във форма или да избегнете глада, трябва да консумирате овесената каша или ядки. Овесът е с най-високо съдържание на диетични фибри от всички житни растения. Той е чудесен начин да убиете глада.

Риба сьомга – тя е най-богата на омега 3 аминокиселини. Те са приети за най-добрите съставки за чудесна форма. Консумирането на сьомга гарантира задоволяване на глада и малко калории.

Бадемите са източник на полезни мазнини и според повечето учени, те се нареждат на първите места за най-здравословни храни. Бадемите са чудесен начин да замените някой хамбургер, а и ще ви държат сити по-дълго време.

Рейтинг

5 6
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
уии
уии
21.03.2015 21:06
Кафето убива апетита!
0
0