Кога мъжете налитат на сладко

Кога мъжете налитат на сладко

И мъжете и жените налитат на сладко по едни и същи причини. Глада за нещо сладко произтича както от физическите, така и от психологическите нужди на дадено лице. Ето някои от основните причини поради които мъжете налитат на сладко.

Захарта и сладкото дават енергия. Много мъже смятат, че сладки неща увеличават потентността, но те просто дават повече енергия. Това е една от основните причини поради която мъжете жадуват за сладко. Те изразходват много повече енергия от жените и респективно се нуждаят от много повече такава.

Когато се чувствате уморени или стресирани, особено когато не сте яли повече от няколко часа, нивото на кръвната ви захар е твърде ниско, а в следствие на това вие се чувствате уморени, раздразнени, потиснати и замаяни. Сладките храни повишават нивото на кръвната захар почти незабавно и облекчават умората и промените в настроението, свързани с ниските нива на кръвна захар.

Сладките плодове са пълни с полезни витамини и минерали, от които се нуждае всеки организъм, за да се развива правилно, така че човешките същества са програмирани да се наслаждават на сладки храни.

Поради тази причина, когато ядете захар, мозъкът ви поглъща повече от аминокиселината триптофан от кръвта. Вашият мозък използва триптофан, за да произвежда серотонин, невротрансмитер, отговорен за чувството на благосъстояние и повишено настроение.

Ефект върху настроението ви е един и същ, независимо дали ядете плодове или рафинирана захар, но въпреки това, консумацията на рафинирана захар може да доведе до големи колебания в нивата на кръвната захар, инсулинова резистентност и недохранването.

Много хора търсят емоционален комфорт от консумирането на храна и сладкарите неща, които могат да бъдат особено утешителни, тъй като те повишават нивата на серотонин и те карат да се чувстваш по-щастлив за кратко време.

Ако забележите, че ядете сладки храни, защото ви е скучно, защото чувствате, че ви помагат да се справяте с проблеми в живота си, може вашия глад за сладко да бъде психологически отговор на скуката или лошото настроение. Глада за сладко, може да се появи и по силата на навика.

Когато ядете захар, мозъкът ви освобождава опиати, естествени химикали, които водят до чувството на удоволствие и щастие. Научни изследвания в наркоманията показват, че хероина и морфина стимулират мозъка по същия начин, както и захарта.

За съжаление е лесно да се пристрастим към захарта, защото тя е в толкова много от храните, които ядем. Кетчупът и другите подобни сосове, напитките, закуските, киселото мляко и дори хлябът съдържат нездравословни количества захар.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати