Мъжете обичат гозби, в които има месо и това е категорично. Рядко ще срещнете мъж, който да е почитател само на зеленчукови ястия. С месни вкусотии ще изненадате приятно всеки мъж.
Месото в пикантен сос е вкусна и засищаща гозба, която ще се хареса на представителите на силния пол.
Необходими продукти: 500 грама свинско или телешко месо, 1 глава лук, 1-2 скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус, олио за запържване, копър и магданоз на вкус.
За соса: 2-3 супени лъжици майонеза, 2-3 лъжици кетчуп или доматено пюре, половин чаена лъжичка лимонов сок, черен пипер.
Начин на приготвяне: Месото се измива и се нарязва на плоски тънки парчета. Начукват се леко или се поставя тежест върху тях. Лукът се нарязва на ситно. Скилидките чесън се счукват или се минават през преса за чесън.
Начуканите парчета месо на нарязват на ленти с широчина 5-7 мм. Лентите се запържват за 2 минути в сгорещено олио. Добавят се лукът и чесънът.
Овкусява се със солта и черния пипер. Мазнината от тигана се изсипва, за да останат само месото и лукът.
Сваля се от котлона и се залива със соса. Той се приготвя в отделен съд, като се смесват майонезата, доматеното пюре или кетчупа, лимоновият сок, мленият черен пипер. Могат да се добавят и други подправки по избор.
Отгоре се поръсва със ситно нарязаните зелени подправки, разбърква се добре и се затваря с капак. Оставя се десетина минути да се задуши.
Свинското с картофи по гръцки съдържа много витамини и няма как да не впечатли мъж, който разбира от вкусотии.
Необходими продукти: 600 грама свински пържоли, 10 средни картофа, 5-6 скилидки чесън, 2-3 домата, 1 патладжан, сока на 1 лимон, 8 супени лъжици олио или зехтин, 250 милилитра вода или месен бульон, по четвърт чаена лъжичка риган и кориандър, половин чаена лъжичка сусам, 2-3 дафинови листа, сол и черен пипер на вкус, магданоз за поръсване.
Начин на приготвяне: Месото се измива, подсушава и се слага в съд. Залива се с лимоновия сок и се поръсва с черния пипер. Покрива се с фолио и се оставя да се маринова за 1 час.
Патладжанът се измива, подсушава и се нарязва на едри кубчета. Картофите се обелват и се нарязват на едри парчета. Доматите може да се обелят и също се нарязват на едро. Чесънът се обелва и се оставя на цели скилидки.
Сусамът и кориандърът се загряват в сух тиган, докато потъмнеят и после се счукват в хаванче. В сгорещена мазнина - около 2 или 3 лъжици, се запържват до полуготово състояние кубчетата патладжан и се свалят от котлона.
Парчетата месо се натъркват с част от подправките и се слагат в дълбок съд. Добавят се картофите, чесънът, доматите, патладжанът и дафиновият лист.
Слагат се останалите подправки, сол и черен пипер. Сипват се 5-6 лъжици олио или зехтин и водата или бульона. Покрива се плътно с алуминиево фолио и се слага в предварително загрята до 160-170 градуса фурна за два часа.
Когато е готово, се изважда от фурната и се оставя за 15 минути покрито. Преди сервиране се посипва със ситно нарязан магданоз.
И ако някоя от тези рецепти не ви се струва надеждна за вашия човек, винаги може да метнете на скарата една сочна пържола, овкусена с подправки и да я поднесете със свежа гарнитура от пресни зеленчуци или картофена салата. Дори и само с това е почти на 100% сигурно, че ще прокарате любовта през стомаха на любимия си мъж.
Ако искате да приготвите десерт, най-добре е да си изберете рецепта за някое вкусно кремче, пудинг или суфле. Повечето от мъжете не налитат на по-тежки торти или сладкиши след обилно похапване. Разбира се, има и изключения.
Коментари