Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за лека вечеря

Идеи за лека вечеря

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Сьомга със Зеленчуци

Често се случва, че увлечени от динамичното ежедневие, забравяме да се храним правилно. Сутрин изпиваме чаша кафе, на обяд хапваме сандвич, а вечер се тъпчем до пръсване, за да компенсираме гладуването през деня.

Правилно е на вечеря да не се преяжда и да вечеряте поне два часа преди лягане. Лесна лека вечеря можете да хапнете, ако решите да сготвите дробчета с чери доматчета и зеле.

Необходими продукти: 300 грама пилешки дробчета, 12 доматчета чери, 150 грама зеле, половин зелена салата, 4 супени лъжици олио, 1 супена лъжица оцет, 2 скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус.

Пилешки Дробчета

Дробът се нарязва на дребни парченца и се запържва на тиган до готовност. Зелената салата и зелето се нарязват и се смесват. Доматите чери се срязват на половинки.

Приготвя се сос от олио, оцет и чесъна, нарязан на ситно. Сосът се посолява и се поръсва с черен пипер. Зелето, салатата и дробчетата се смесват, поливат се със сос и се украсяват с доматчета.

Печени Зеленчуци

Сьомгата със зеленчуци е изискана и лека вечеря. Необходими продукти: 320 грама стек от сьомга, 300 грама домати, 300 грама краставици, 1 чушка, 1 перо зелен лук, 2 клончета магданоз и 2 клончета копър, 4 листа от салата, 50 грама майонеза, 1 супена лъжица лимонов сок, сол и черен пипер на вкус.

Сьомгата се соли и се поръсва с черен пипер, завива се във фолио и се пече десет минути. Краставиците, доматите и чушката се нарязват, както и зеленият лук, салатата и зелените подправки.

Зеленчуците се смесват, добавя се майонезата и се слага в чиния. Сьомгата се вади от фурната, охлажда се, слага се върху зеленчуците, поръсва се с лимонов сок и се поднася.

Най-лесното и леко ястие за вечеря е зеленчуци, запечени на скара или плоча. Напръскайте с по няколко капки зехтин различни зеленчуци, нарязани на филийки - тиквички, патладжани, домати. Нарежете на половинки лук и го запечете. Сервирайте със соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest