Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Нетрадиционни идеи за вечеря

Нетрадиционни идеи за вечеря

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Нетрадиционни идеи за вечеря
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л
Качество без компромис:
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л
94.00 лв.

Ако чакате гости и имате достатъчно време, за да ги изненадате с кулинарните си умения, пригответе свинско с дюли. Плодовете придават невероятен аромат на месото.

Необходими са ви едно голямо парче месо – половин килограм и повече, шест скилидки чесън, един морков, четири червени чушки, пет дюли, един ананас.

Дюлите се нарязват на тънки резенчета. Ананасът се нарязва на кубчета, чушките и морковите се нарязват на дълги тънки ивици. Свинското месо се осолява, поръсва се с черен пипер на вкус.

С помощта на остър нож се правят малки разрези, където се пъхат скилидките чесън и парченца моркови. Месото се слага в тава, около него се нареждат чушките, останалите моркови, още чесън при желание, ананасът и дюлите.

Можете да печете месото и в плик за печене. Ястието се пече два часа в предварително загрята на сто и шестдесет градуса фурна. Сервира се със зелена салата и доматки чери.

Гостите ви ще оценят подобаващо и ако им сервирате телешко месо с кафе и броколи, ако харесват изисканите ястия. Необходими са ви килограм и половина телешко месо, петдесет грама смляно кафе, розмарин, сол и черен пипер на вкус.

За гарнитурата – броколи, черен пипер на зърна, сол и дафинов лист на вкус. Освен това ви трябва и сос песто, за чието приготвяне са необходими една китка босилек, петдесет грама кедрови ядки, три скилидки чесън, три супени лъжици зехтин, две супени лъжици оцет, сол на вкус.

Нарежете телешкото месо на пържоли и начукайте. Посолете и поръсете с черен пипер. Смесете сушения розмарин с кафето и оваляйте всяко парче месо в тази панировка.

Пържете на тиган. Сварете броколите с дафиновия лист, черния пипер на зърна и солта за няколко минути, за да не изгубят броколите красивия си цвят.

Пригответе сос, като смелите с блендер босилека, кедровите ядки, чесъна, оцета, зехтина и солта. Сервирайте на гостите чинии с парче месо, гарнирано с броколи и сос песто, поръсете цялата чиния с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest