gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Кога алкохолът е противопоказен?

Кога алкохолът е противопоказен?

Вреда от алкохола
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см
22.00 лв.
Виж ››

Всичко в умерени дози е полезно или поне така се твърди. Но има неща, които са не просто не особено полезни, а дори вредни особено в някои състояния. Става дума най-вече за алкохола. Не бива да се приема, че от една глътка нищо няма да се случи или че само половин чаша е много полезна.

При повечето здравословни проблеми, алкохолът е категорично противопоказен, всъщност няма болестно състояние, при което той да е препоръчителен.

Той в никакъв случай не бива да се смесва с лекарства – независимо дали на опаковката го пише изрично или не. Дори с хапче за глава е по-добре да изчакате няколко часа, а в случай че приемате някакъв антибиотик забравете за аператива преди или след храна.

Възможно е да предизвикате някакво натравяне, а има регистрирани случаи и на смърт. Прием на лекарство с алкохол може да отслабне или засили действието на лекарството. Не бива да се смесват и антидепресанти или противозачатъчни таблетки с алкохолни напитки.

Алкохол

Не е препоръчително да пиете алкохол и в момент на предменструален синдром. Абсолютно забранено е ако имате проблеми със стомаха, подагра, хипертония, главоболие, болести свързани със сърдечно-съдовата и дихателната система, някакъв вид шарка, алергии, проблеми с черния дроб.

Единственото състояние, при което може да пиете алкохолно питие е камъни в бъбреците. Става дума за бира, която обаче, за да бъде лечебна, трябва да е топла. Алкохолът е противопоказен и за хора, които спортуват, за бременни или кърмещи жени, по време на диета.

Различни изследвания постоянно ни убеждават, че чаша-две вино всеки ден ще удължат живота ни, или че една ракия вечер успешно ще се справи със стреса и дори, че чаша водка може да ни спаси от различни болестни състояния.

И това никой не го отрича, но само в случай, че сте здрави и не приемате никакви лекарства или поне сте се консултирали с вашия лекар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати