Джинджифил в борбата срещу рак

Джинджифил на прах
Електронна везна тип кана
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електронна везна тип кана
46.00 лв.
Виж ››

Джинджифилът е възхвален от индийците, като "лечител на всички болести". Той е с високо съдържание на калий, необходим за сърдечната функция, както и с високо съдържание на манган и минерали, които изграждат устойчивост към болести. Джинджифълът предпазва лигавицата на сърцето и кръвоносната система.

В продължение на години се е използвал срещу гадене, но знаете ли, че все повече се разглежда, като средство, борещо се с рака?

При изследване върху мишки с тумори, учените установили два начина на борбата на джинджифила с туморите. Първият карал раковите клетки да се самоунищожават, без да засягат околните здрави клетки. Вторият начин се случва, когато джинджифилът кара раковите клетки да се самоизяждат.

Противовъзпалителни свойства на джинджифила предотвратяват развитието на предраковите тумори, и средата, която е благоприятна за развитието им.

Провеждат се изследвания за ефекта от джинджифила върху един от най-тежките форми на рак, като рак на яйчниците. Повтарящата се химиотерапията може да загуби ефективността си с течение на времето, тъй като този рак изгражда устойчивост на повтарящо се лечение. Поради двойното действие на джиджифила, учените се надяват, да спрат съпротивата на клетките срещу лечението.

Джинджифил

В още едно изследване върху мишки е установено препятстването на растежа на рак, вследствие употребата на джинджифил. Предполага се, че същия ефект ще се наблюдава и върху хората, ако включат в менюто си джинджифил и корен от него.

Проучванията показват, че джинджифилът помага за облекчаване на нежеланите реакции при пациенти, подложени на химиотерапия.

Освен за превенция и борба с рака, джинджифилът служи за облекчение на менструални болки, ревматоиден артрит, кашлица и морска болест. Някои вярват, че действа много добре и постоперативно.

Употребата на джинджифил не дава странични ефекти, което позволява използването му от бременни жени срещу гадене. Няма данни показващи каквато и да е било вреда от джинджифила върху майката или детето. Но въпреки отсъствието на странични ефекти, е препоръчително да се консултирате с лекаря си, преди употребата му.

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
СИР
СИР
09.11.2014 21:25
ИЗвестно ли е доколко се запазват лечебните свойства на джинджифила в гореща вода ( чай ) ? Медът, например ги губи.
1
1
Светла
Светла
15.11.2013 10:34
Приготвям чай от джинджифил, който е много приятен на вкус, а и полезен.
7
2