Как да намалим високото кръвно и холестерола с естествени храни

Как да намалим високото кръвно и холестерола с естествени храни
Кана с преса за кафе и чай  600 мл-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
12.32 лв.
Виж ››

Нека първо да поговорим за високо кръвно налягане и какво можем да направим за да се преборим с него без лекарствени медикаменти и хирургична намеса. Едно от средствата за борбата с този проблем е водата, колкото и странно да звучи. Високото кръвно налягане най–често се причинява от хронична дехидратация. Ето защо един от съветите ми е да пиете повече вода и по този начин ще избегнете дехидратация на тялото и ще намалите високото кръвно налягане без каквито и да е странични ефекти.

Това е първото нещо, което можете да направите, след това се съсредоточете върху втората стъпка, която е много важна – избягването на солта или натрия. Доказано е, че високото съдържание на натрий в тялото причинява високо кръвно налягане. Моят съвет е – никога не консумирайте храни, които съдържат прост натрий или натриев хлорид (произвеждане на солта).

Натриевия хлорид не е истинска сол. Ако все пак решите, че ще консумирате сол с ястието, по–добре изберете морска сол. Това е истинска сол от океана. Тя притежава много по–богата структура от тази на натриевия хлорид, а също така и влияе на вашето тяло много по–добре.

Най–важната стъпка за избягването на високото кръвно налягане е да избягвате да се храните по ресторанти. В повечето ресторанти храната, която се предлага е пренаситена със сол.

Нека сега да обърнем внимание на здравословните нива на холестерола. Едно от най–важните и съществени неща, които трябва да се направят за да се постигнат добри нива на холестерола преди всичко е да се избягват хидрогенираните мазнини. Това са изкуствени мазнини, които са направени в лаборатории за удобство на хранителни фабрикати.

Как да намалим високото кръвно и холестерола с естествени храни

Те нямат място в човешкото тяло, но за съжаление в повечето хранителни магазини почти всички леки храни, като закуски или полуфабрикати съдържат хидрогенирани мазнини. Маргаринът например е направен от хидрогенирани мазнини, въпреки че пише друго на етикета в страни. Хидрогенираните мазнини са едни от най – токсичните продукти, които можем да сложим в тялото си.

Най–важното нещо, което трябва да се направи преди всичко, за да се преборим с високите нива на холестерола е да не консумираме хидрогенирани мазнини, а следващата стъпка е да не консумираме пържени храни. Пържените храни като цяло трябва да бъдат изключени от нашия хранителен режим.

А ако вече сте се отказали от червеното месо и млечните продукти, да откажете пържените храни ще е една много лесна стъпка за вас. Пържените храни са несъвместими с нашето здраве, и дори само веднъж в седмицата да предпочетете пържена храна, това ще означава, че вие ще имате проблемни нива на холестерола.

Като допълнение в борбата с високите нива на холестерола, може да опитате консумирането на чесън. Той е много полезен за здравето на организма и понижава нивата на холестерола. Чесънът се препоръчва и за много други симптоми, например той е отлично средство за борбата срещу рака, а също е и чудесен продукт, действащ положително на имунната система на тялото, като я засилва.

Рейтинг

5 7
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Разбирач
Разбирач
22.05.2013 09:47
Оригиналната статия е ок, но това че се ползва преводача на Гугъл направо е в състояние да ме убие преди високото кръвно налягане.
7
1
Климент
Климент
18.05.2013 00:45
Изкара правопис! Евала
2
3
роцица
роцица
08.11.2012 14:44
на мажами е жисоко кръвното ходихме на кардиолог казаха му 4е ништо му няма на сапцето само малко му е ускорен пулса и му е високо кръвното и му исписа хап4е дето го няма никаде понтеа се казва.
4
3