Целината лекува шипове?

Целината лекува шипове?

Целина

Основното приложение на целината е в кулинарията. Тя обаче има и няколко лечебни свойства, на които не се обръща достатъчно внимание. Целината може да ви спаси от шиповете и да премахне ужасното чувство на дискомфорт и скованост.

Шиповете са изключително неприятен проблем, който трудно намира своето решение. Има много видове лекарства в българската народна медицина с различни билки и други съставки, но не всяко е достатъчно ефикасно. Целината, обаче, е действително добър помощник в тази борба. Тя стопява шиповете.

Шиповете представляват ставни възпаления, които ограничават действията на боледуващия. Той изпитва болка при движение или най-често има ограничение при определено движение. Причините за шиповете могат да бъдат най-разнообразни – добре познатия стрес, фамилната обремененост, неправилната стойка, лоши навици на движение, възраст. Най-често се появяват във врата, тазобедрените стави, гръбначния стълб.

Важно е да се уточни, че целината понижава кръвното, така че хора с ниско кръвно налягане трябва да се консултират с лекар, преди да прибегнат до този вид лечение. Ако по време на приемане на лека получите някакви симптоми заради понижено кръвно налягане, спрете да го използвате. Това е единственото странично действие.

Шипове

Ето и рецепта, която може да облекчи вашата болка и да ви позволи да се движите по-свободно:

За първата рецепта ще са ви нужни около 30 глави целина, както и кисело мляко. Настъргвате една от главите и добавяте към нея 2 с.л кисело мляко. След това трябва да изядете сместа като няма никакво значение по кое време на деня ще го направите. Следващата стъпка е отново да настържете глава целина и да я премесите с мляко – продължавате с това лечение докато свършат главите целина.

След 5 дена си направете 1 ден почивка. Хубаво е след като мине първият цикъл да направите почивка около 7 – 10 дена. Не бива да се отказвате лесно. Все пак вземете под внимание, че говорим за народна медицина, на която й е нужно повече време, за да подейства. След като премине периодът на почивката, направете пак същия цикъл. За да се получи желаният краен ефект, се изисква постоянство.

Рейтинг

5 8
4 6
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
Иван
Иван
03.08.2015 14:21
В статията пише: "Настъргвате една от главите и добавяте към нея 2 с.л кисело мляко. След това трябва да изядете сместа като няма никакво значение по кое време на деня ще го направите. Следващата стъпка е отново да настържете глава целина и да я премесите с мляко – продължавате с това лечение докато свършат главите целина."

Излиза, че трябва да си избера време от деня, да седна срещу 30 глави целина (15-20 килограма) и да ги изям една след друга "докато свършат главите"! След пет дена по 30 глави целина, мога да направя един ден почивка.

Това лечение ми звучи много сталинстко - "Няма човек, няма проблем". Но защо да се освобидм от човека точно с целина?
9
1
дани
дани
08.11.2014 08:41
браво най- после някой разбрал! 1. с целината внимателно - тя топи шиповете но и костите 2. главата целина е малки колкото ябълка или топка за тенис 3.може да се стърже с и смесва с кис. мляко, може да я сварите, може и на сок и не се поставя никаква захар 4. консумира се 5 дни и се почива 1 ден после отново 5 дни и пак 1 ден почивка и така докато свършите 30 глави целина или общо 35дни Токава почивате 7-10дни и може да повторите курса
6
3
Владимир
Владимир
22.09.2014 16:56
Пълни дивотии!!!!! По-голяма идиотщина не съм чел!!! Та ако човек е диабетик, ще получи диабетна кома от високата захар! Целина не се употребява от ДИАБЕТИЦИ! Плюс това, Лечителя-Петър Димков, никъде не споменава, че трябва да се изяде 1глава целина! За лечението на шиповете се използва сок от целина, приготвен от 1 глава настъргана целина, засипана със захар. Приготвя се вечер, оставя се цяла нощ и на сътринта се ползва. Но, това е само десета част от пълната рецепта. Там се използват много билки, процедури, като налагания на шиповете с различни неща, компреси и ред други неща. Преди да пишете врели-некипели, хубаво е да потърсите повече инфо. Не е едно и също да изядеш една глава целина, в която се съдържа много повече от СОК и да изпиеш сока приготвен по тоя начин. Диабетици, не се подвеждайте по лъжливата информация! Петър Димков ч цени изключително много целината. Той я препръчва винаги да се консумира на вечеря - 1-2супени лъжици, сурово настъргана целина, с една купичка кисело мляко, но не и ч глава!
4
1
Дойчо Люцконов
Дойчо Люцконов
22.09.2014 16:19
Аз днес научих друга рецепта. Всеки ден се настъргва част от главата на целина, с големина колкото топче за тенис на маса и се изяжда с 5-6 лъжици кисело мляко. Не разбрах обаче, колко време продължава. Колега ми каза, че негова позната си е излекувала коленете напълно, по тоя начин.
4
0
анонимен
анонимен
07.02.2014 14:09
Яде се по една глава целина на ден в продължение на 30 дни, но да не се забравя, че способността на целината е да топи кости, затова не трябва да се прекалява.След курса на лечение трябва да се направи снимка и да се види какъв е резултата от лечението, защото може да се стигне и до коксартроза на ставите.
2
2
:)
:)
01.07.2013 14:53
Статията си е напълно ясна просто трябва да се прочете по-внимателно. Приготвяте си 30 глави целина и всеки ден изяждате по една глава с киселото мляко.....след като минат 5 дни си правите 1 ден почивка и после пак продължавате докато свършат всички глави.Почивате 7-10 дни и може да повторите цикъла
0
2
еее
еее
11.06.2013 09:00
като четете-мислете...само Таня е разбрала как се взима...няма да я повтарям...мой познат го правеше във вид на сок и беше мн.доволен
1
3
ани
ани
06.06.2013 14:32
мен ме притеснява факта че се яде 1 глава целина за един пат не е ли много това.ясно е че се яде по една глава на ден
3
2
Таня
Таня
06.06.2013 14:19
Според мен е обяснено много ясно в статията. Всеки ден се яде по една глава целина с 2 с.л. кисело мляко, като след петия ден се прави един ден почивка, докато свършат главите целина, т.е. 31 дни. След това се прави почивка от 7-10 дни.
3
2
Странна
Странна
06.06.2013 12:11
Тези 30 глави са страшно голямо количество....за 5 дни ли трябва да се изядат? Излиза по 6 глави на ден. Корко големи глави? В момента има глави целина, по тежки от половин кило. Ккаво излиза, че трябва да се изядат 3 кг. целина на ден?! Вижда ми се абсурдно...Изяснете рецептата, а не подхвърляйте някакви идеи просто ей така.
2
6