Газираните напитки ни карат да преяждаме
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Газираните напитки ни карат да преяждаме

Газираните напитки ни карат да преяждаме

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Газирани напитки
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см-28%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
25.00 лв.
18.00 лв.
Виж ››

Проблемът със затлъстяването на децата, а и на възрастните, често се крие не само в преяждането, но също така и в прекаляването с газираните напитки. Те са приятно допълнение на всяко хранене и са любими на много хора.

Над осемдесет процента от децата и над петдесет процента от възрастните в активна възраст пият поне по една газирана напитка дневно. Седемдесет процента от изпитото газирано се изпива вкъщи.

Когато пиете газирано, организмът ви иска и нещо за хапване. Ако замените газираното с вода, когато сте жадни, няма да има увеличаване на апетита. Замяната на газираните напитки с вода води до намаляване на калориите и те редуцират броя си с над 200 на ден.

Газираните напитки са вредни най-вече заради това, че са силно подсладени. Това често води до затлъстяване, особено при прекаляване с газираното.

Газирано

Газираните напитки активират процесите на отделяне на мастни киселини от бактериите, които живеят в стомаха. Върху този процес оказва силно влияние наличието на захар, фруктоза или изкуствени подсладители.

Мастните киселини са източник на енергия, но техният излишък изпраща към мозъка прекалено слаб сигнал за насищане, като по този начин карат организма да иска повече храна. Така се изяжда много повече, отколкото в действителност е необходимо на организма.

Хора, които пият по две или повече газирани напитки дневно, увеличават обиколката на талията си с по два до пет сантиметра годишно. При всеки обмяната на веществата е различна, затова и напълняването е в различна степен.

Ако прекалявате с газирани напитки, които не съдържат захар, а само изкуствени подсладители, това променя стомашната флора, влошава обмяната на веществата и нарушава работата на стомаха. Това води до затлъстяване.

Ако пиете по над две газирани напитки дневно, за десет години обиколката на талията ви ще се увеличи повече от два пъти. Освен че са вредни за талията, газираните напитки са опасни и защото променят нивата на инсулин в организма. Това води до много проблеми със здравето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Gisele
Gisele
19.07.2013 16:01
Точно така. Ето затова има все повече затлъстели деца и възрастни. Но особено при децата е страшно, а родителите не спират да се изявяват с финансови възможности ! ха-ха-ха! и да ги водят във фаст-фудовете в моловете. Ужасно е.
1
0