gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Здравословно готвене в керамични съдове

Здравословно готвене в керамични съдове

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Керамични съдове
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
Виж ››

Керамичните съдове имат способността да зареждат хората с положителната енергия на природата – слънцето, въздуха, водата и земята. От древни времена хората са използвали керамични съдове, в които храната става много вкусна.

Керамичните съдове са много удобни за готвене, а приготвените в тях продукти са много по-здравословни, отколкото тези, които са приготвени в алуминиеви или друг вид съдове.

Продуктите, приготвени в керамични съдове, учудват приятно с особения си вкус и аромат. В керамични съдове можете да готвите месо, риба, зеленчуци, както и да печете различни видове кулинарни шедьоври без добавяне на мазнини.

Керамична тава

Технологията на готвене на различни ястия в керамични съдове е доста опростена и не изисква специална подготовка.

Достатъчно е да подготвите продуктите, които са ви необходими за ястието, да ги сложите в съда, да го покриете с керамичен капак и да го сложите във фурната.

Можете да добавите малко вода или вино към продуктите, които готвите, както и необходимите подправки. Ако желаете, можете да облепите капака с тесто, за да се задуши по-добре ястието.

Но трябва да сте наясно за колко време се приготвят продуктите в керамичния съд, за да можете да не разрязвате тестеното запечатване. Ястията, приготвени по тази технология, направо се топят в устата.

Керамичен съд

Керамичните съдове се слагат в студена фурна, за да се нагреят постепенно. Ако сложите керамичен съд в гореща фурна, той може да се спука. Температурата на готвене може да достигне до 250 градуса и готвенето може да продължи около час. След като е готово, ястието се вади от фурната и се сервира.

То се поднася направо в керамичния съд, в който е приготвено. Така освен че се поддържа топло, то е и много по-красиво, затова е подходящо за посрещане на гости.

Керамичните съдове са екологично чисти. В тях се приготвят екологично чисти ястия. Те са лесни за поддръжка, защото се мият много лесно.

Много са удобни съдовете, които имат само вътрешно керамично покритие. Такива са модерните тигани и тенджери, с които се готви здравословно. По тях нищо не залепва и количеството на мазнината за готвене може да е минимално. Разбира се, и цената им е по-висока, но пък са умна инвестиция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати