gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Пускат зелена Кока-Кола със стевия

Пускат зелена Кока-Кола със стевия

Кока-кола Лайф

Дали познатата в цял свят култова бутилка на Кока–Кола с червен цвят е на път да остане в миналото? Отговорът е Да! Защото безалкохолният гигант пуска в продажба съвсем нова Кока-Кола в бутилка със зелен етикет.

Дизайнът на етиката и цветовете на компанията не са променяни от 1920 година. Но за да бъдат в крак с времето и да отговорят на очакванията на потребителите, които са все по-взискателни и екологично ориентирани, от компанията са готови да предприемат тази смела крачка и да обърнат гръб на традицията.

Кока Кола

Аржентина е първата страна в света, в която е пуснат за продажба новият, екологично ориентиран продукт на Кока–Кола – Кока-Кола Лайф.

Безалкохолната напитка ще се предлага в пластмасови бутилки, които са произведени от специална, разлагаща се пластмаса, която е изградена от 30 % растителни вещества.

Иновациите в новия продукт на Кока-Кола не се изчерпват с екологичната опаковка и промяната в цвета на етикета. Революционното в случая е, че е променена самата рецепта по която се изготвя колата.

Кока-Кола Лайф се отличава със съществено намалено съдържание на захар. Вместо нея в продукта е вложен екстракт от стевия – широкоизвестен натурален подсладител.

Кола със стевия

Стевията е билка, позната и употребявана от древността. Тя се отличава със сладък вкус. Според редица експерти е възможно най-добрият заместител на захарта, но е около 300 пъти по-сладка. Липсата на калории я прави и много по-здравословна от рафинираната захар.

Благодарение на тази промяна в традиционната рецепта компанията е намалила калоричността на колата до 108 калории на 600 мл, като е запазила непроменен познатия и обичан от много хора вкус.

Не закъсняха и ответните реакции от страна на конкурентните компании производители на безалкохолни. Според Индра Нуйи, която е изпълнителен директор на „ПепсиКо“: „Стевия определено не е най-добрия избор за колите“. Друг е въпросът, че Пепси използва същия естествен подсладител в своя конкурентен продукт „Пепси Некст“.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
bellissima_92
bellissima_92
21.08.2013 13:35
Нюанса на червения цвят на етикета Кока-кола е патентоване от фирмата. Съмнявам се да го сменят изцяло. А и Кока-Кола зелена - изобщо не върви...
1
0