Американски конкурент на шкембето гони махмурлука

Махмурлук
Уред за зеленчуци и цитрус преса InnovaGoods с книга с рецепти
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Уред за зеленчуци и цитрус преса InnovaGoods с книга с рецепти
32.00 лв.
Виж ››

Американски конкурент на българската шкембе чорба се появи на пазара и вече я конкурира мощно по въздействие срещу махмурлука. Американският вариант на шкембе-чорбата носи наименованието Соубър.

Соубърът се прави от бульон, солено телешко или говеждо месо, а също така пилешко месо, соев сос, твърдо сварени и нарязани яйца и лук.

Всички тези съставки се смесват по определена рецепта и успяват да подобрят състоянието на организма след препиване. Така се намаляват симптомите на махмурлука, които по българска традиция се неутрализират с помощта на шкембе-чорбата.

Пиене на алкохол

Махмурлукът е предизвикан от ацетат, който се получава при разграждането на етанола. Ужасното главоболие и останалите неприятни симптоми след употреба на по-голямо количество алкохол могат да бъдат лесно преодолени със соубър.

Освен че предизвиква главоболие, махмурлукът има и други неприятни симптоми. Те са мускулни болки, гадене, лоша работоспособност. Освен това очите са зачервени при махмурлук, а друг симптом може да е свръхчувствителността към светлина.

Ускореният пулс, високата температура и прекомерното потене също могат да съпътстват махмурлука. Махмурлукът се проявява различно при различните хора в зависимост от обмяната на веществата.

Шкембе чорба

Когато хапнете шкембе чорба или все по-популярният в Америка соубър, симптомите на махмурлук започват да отшумяват бързо след консумацията на вкусотията.

Ако не се атакува с подходяща храна или с подходящи медикаменти, махмурлукът може да продължи повече от едно денонощие. Но най-остри са симптомите веднага след събуждане, след като предишната вечер или нощ сте попрекалили с алкохола. Тогава главата направо все едно се разцепва - болката е ужасна.

Ако консумирате американската версия на шкембе-чорбата, която съдържа съставки, които ви зареждат с енергия и витамини, това също ще неутрализира действието на алкохола върху организма ви.

Соубър става все по-популярен, защото вместо да се използват медикаменти за отстраняване на симптомите на махмурлука, се използват естествени и при това вкусни съставки.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати