Трикове за хубаво кафе

Трикове за хубаво кафе

Приготвяне на кафе
Освежител против неприятни миризми за хладилник-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Освежител против неприятни миризми за хладилник
8.90 лв.
7.56 лв.
Виж ››

Кафето е една от най-популярните напитки. Но при приготвянето му има някои условия, ако искате да се насладите максимално на неговия вкус и ефект.

1. Видът - ако вкъщи имате кафемелачка, купувайте кафе на зърна и го смилайте сами. От прясно смлените зърна се получава най-хубавото кафе.

2. Съхранението - задължително съхранявайте кафето в плътно затварящ се съд далеч от пряката слънчева светлина. Не дръжте кафето в хладилник, защото попива миризмата на храните вътре.

Кафе на зърна

3.Количеството - ако е смляно по правилен начин (нито ситно, нито прекалено едро), стандартната доза кафе е 2 супени лъжици.

Кафе

4. Приготвянето - кафето трябва да е равномерно разпределено във филтърното съдче, а напитката трябва да изтича в продължение на 23-28 секунди.

5. Водата - за хубаво кафе ви е необходима филтрирана вода

Айс-кафе

6. Млякото - експертите препоръчват да пиете кафето си без мляко. Но ако млякото е задължителна добавка за вас, то тогава се препоръчва пълномасленото.

7. Почистването - почиствайте съда, в който съхранявате кафето, на всеки 2 седмици. Веднъж месечно почиствайте кафе машината с разтвор от вода и оцет.

8. Изпийте го - най-ефективно е кафето, изпито 4 мин. след като е готово. Това време е достатъчно за да се утаи кафеената утайка.

Ако обичате айс-кафе, също има няколко трика, които ще подобрят напитката.

1. Качествени зърна - подобно на горещото кафе, вкусът на айс-кафето зависи от качеството на зърната.

2. Количеството кафе - стандартното количество кафе е 160 грама

3. Ледът - 2 до 3 ледени кубчета са напълно достатъчни за една чаша айс-кафе. Ако прекалите с леда, ще развалите вкуса на кафето.

За разлика от горещото кафе в айс-кафето може да се добавят различни продукти.

В английското айс-кафе се добавя сладолед и сметана. В източното прибавят счукан карамфил и щипка канела. В италианското айс-кафе добавят сладолед, сметана и пудра захар. Швейцарците го предпочитат с прясно мляко, пудра захар и подсладена сметана.

Наскоро екип от испански и португалски учени създаде алкохолна напитка от отработено смляно кафе. Напитката имала "горчив и стипчив" вкус и е първата, която използва кафето като основа за алкохол.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати