Трикове за хубаво кафе
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Трикове за хубаво кафе

Трикове за хубаво кафе

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k121272
Приготвяне на кафе
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
15.00 лв.
Виж ››

Кафето е една от най-популярните напитки. Но при приготвянето му има някои условия, ако искате да се насладите максимално на неговия вкус и ефект.

1. Видът - ако вкъщи имате кафемелачка, купувайте кафе на зърна и го смилайте сами. От прясно смлените зърна се получава най-хубавото кафе.

2. Съхранението - задължително съхранявайте кафето в плътно затварящ се съд далеч от пряката слънчева светлина. Не дръжте кафето в хладилник, защото попива миризмата на храните вътре.

Кафе на зърна

3.Количеството - ако е смляно по правилен начин (нито ситно, нито прекалено едро), стандартната доза кафе е 2 супени лъжици.

Кафе

4. Приготвянето - кафето трябва да е равномерно разпределено във филтърното съдче, а напитката трябва да изтича в продължение на 23-28 секунди.

5. Водата - за хубаво кафе ви е необходима филтрирана вода

Айс-кафе

6. Млякото - експертите препоръчват да пиете кафето си без мляко. Но ако млякото е задължителна добавка за вас, то тогава се препоръчва пълномасленото.

7. Почистването - почиствайте съда, в който съхранявате кафето, на всеки 2 седмици. Веднъж месечно почиствайте кафе машината с разтвор от вода и оцет.

8. Изпийте го - най-ефективно е кафето, изпито 4 мин. след като е готово. Това време е достатъчно за да се утаи кафеената утайка.

Ако обичате айс-кафе, също има няколко трика, които ще подобрят напитката.

1. Качествени зърна - подобно на горещото кафе, вкусът на айс-кафето зависи от качеството на зърната.

2. Количеството кафе - стандартното количество кафе е 160 грама

3. Ледът - 2 до 3 ледени кубчета са напълно достатъчни за една чаша айс-кафе. Ако прекалите с леда, ще развалите вкуса на кафето.

За разлика от горещото кафе в айс-кафето може да се добавят различни продукти.

В английското айс-кафе се добавя сладолед и сметана. В източното прибавят счукан карамфил и щипка канела. В италианското айс-кафе добавят сладолед, сметана и пудра захар. Швейцарците го предпочитат с прясно мляко, пудра захар и подсладена сметана.

Наскоро екип от испански и португалски учени създаде алкохолна напитка от отработено смляно кафе. Напитката имала "горчив и стипчив" вкус и е първата, която използва кафето като основа за алкохол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати