Как да си приготвим зелено кафе

Кафе
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
10.00 лв.
7.70 лв.
Виж ››

Кафето е един от най-популярните стимуланти. Седи на трето място сред най-употребяваните напитки в света след водата и чаят.

Малцина от нас знаят какво се крие под термина зелено кафе. То крие качества и ползи, които могат да бъдат ползотворни за мнозина. Именно поради това в последно време набира все по-голяма популярност.

Зеленото кафе всъщност представлява суровите, т.е. неизпечени кафеени зърна. Най-голямата му сила се крие в хлорогенова киселина – силен антиоксидант, съдържащ се в него. Именно на него се дължи нарастваща популярност на зеленото кафе най-вече в козметиката.

Зелено кафе

Зеленото кафе, както и чаят с това име, се наричат така заради специфичният си начин на обработка. Зърната на зеленото кафе се оставят сурови или минават много щадяща термична обработка. По този начин се запазват всички полезни съставки.

Ползите от консумацията на зелено кафе са много. То се приготвя като обикновеното. Предлага се и под формата на хапчета. Доказано е, че чаша зелено кафе понижава досадното главоболие.

Изключително популярно е добавянето на зелено кафе в различни хранителни добавки, като средство за контрол на теглото. Истината е, че съчетаването на хлорогенова киселина заради нейната антиоксидантна активност и кофеина възпрепятстват отлагането на мазнини.

Зелено кафе състав

Друга ползотворна черта на зеленото кафе са дъбилните вещества, съдържащи се в неизпечените кафеени зърна. Те имат укрепващо за стомаха действие.

А най-важното е, че както и обикновеното кафе, така и прясно смляното и сварено зелено кафе ободрява и повишава качеството на мозъчната дейност, без обаче излишно да възбужда нервната система. По този начин се избягват всички негативи на сутрешното ви кафе без да се губи желаната цел.

Зеленото кафе има още свойството да понижава „лошия” холестерол, регулира работата на черния дроб и панкреаса, поради съдържанието си на витамин РР.

Зелените кафеени зърна са и добър допълнителен източник на желязо, калций, селен, витамини Е и С, които са сред най-популярните антиоксиданти, препоръчвани и за здравето на косата и ноктите.

Екстракт от зелено кафе пък понижава кръвната захар. Препоръчва се за хора с диабет.

Рейтинг

5 8
4 8
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
primadonna
primadonna
13.05.2015 21:30
Те хората са ви го написали много точно и ясно.Купувате си зеленото кафе смилате си го и си го варите,какво толкова не сте разбрали? Като обикновенното смляно или не смляно кафе е.
0
0
milena
milena
14.09.2014 18:58
Аз до колкото разбрах е като обикновенното кафе. Май така се приготвя
3
0
lilyana.dekova@hotmail.de
lilyana.dekova@hotmail.de
22.04.2014 16:23
не питаме какъв е ефекта а как се приготвя не подвеждайте хоратасъс заглавия без обяснение
16
0
Раман
Раман
11.03.2014 21:16
как да си го приготвим
10
2
Младенова
Младенова
05.02.2014 11:23
Тук разбрах всичко за кафето,но не и как да си го приготвим. Заглавието Ви е подвеждащо !!!
17
1
Тото
Тото
21.11.2013 10:27
Страхотно! И как да си го приготвим, не се разбра?!
34
4
kiki
kiki
20.03.2014 11:00
кажете как да си го приготвим?
20
1