gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Уикендът съсипва диетата

Уикендът съсипва диетата

Пица

Основната причина за края на диетата е уикендът – това показват резултатите от британско проучване. Учените са успели да установят колко калории се приемат за почивните дни.

Голяма част от хората се поддават на сериозни прегрешения от вечерта в петък до края на уикенда, въпреки че са на диета. 75 на сто от анкетираните заявяват, че петъчните вечери се награждават с не особено полезни храни.

През уикенда само за двата дена човек изяжда повече от половината от калориите, които е изконсумирал през седмицата, категорични са експертите.

Преяждане

Заради забързаното ежедневие през седмицата от понеделник до четвъртък е много по-лесно да контролираме калориите. Освен това понякога не ни остава достатъчно време, за да си похапнем подобаващо.

Но почивните дни могат да провалят всяка диета. Учените твърдят, че през уикенда жените могат да погълнат около 8000, а мъжете около 10 000 калории под формата на най-различни напитки и храни.

За сравнение обичайната необходимост на организма от калории е следната – за мъжете това са около 2500-3000 калории дневно, а за жените – 2000.

Хранене

Изследването се е провело с помощта на 1000 души. Резултатите показват, че много често хората на диета се отдават не само на обилна консумация на храна през уикенда, а и на консумацията на алкохол. Освен това много често вечерят късно.

Само едно хранене, което е придружено с консумация на алкохол, може да достигне до 3 500 калории при господата и 3000 при дамите. Истинският враг на диетите, обаче, се оказват междинните хранения, които правим между основните закуска, обяд и вечеря по време на почивните дни.

Повече от половината проучвани са показали, че през уикенда често отварят хладилника, тъй като прекарват повече време у дома.

При 70 на сто от запитаните става ясно, че през уикенда обичат да похапват непозволена и вредна храна – пицата е първенец. Освен това повечето хора признали, че от петък до неделя вечерта пийват повече, отколкото през седмицата.

Голяма част от запитаните потвърждават, че много харесват да си правят сериозни угощения през почивните дни с приятели или роднини. Една трета пък си признали чистосърдечно, че си слагат и втора порция по време на подобни събирания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати