gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Половин литър бира дневно сваля кръвното

Половин литър бира дневно сваля кръвното

Бира

Независимо от сезона алкохолът трябва да се консумира с мярка. През лятото обаче за много хора почти не минава ден, през който да не си отворят студена бира и да я изпият. През по-студените месеци биреният градус също се поддържа от тъмното пиво.

Освен че носи удоволствие консумацията на половин литър бира на ден се оказва буквално препоръчителна.

Заради силиция, който се съдържа в напитката, бирата действа укрепващо на костите. Ако на ден консумирате половин литър от пенливата напитка, ще намалите риска от сърдечни проблеми с почти 1/3, ще се покачат нивата на т.нар. добър холестерол, който всъщност ни предпазва от стесняване на артериите.

Пивото е полезно и за здравето на бъбреците – консумацията на бира значително намалява риска от камъни в бъбреците. От друга страна, в пенливата напитка се съдържа фолиева киселина, както и витамини от група B.

Според португалско изследване e препоръчително, когато се приготвя месо, то да бъде мариновано предварително в бира.

Тъмна бира

Изследователите твърдят, че пивото ще намали канцерогенните вещества със 70 на сто. Бирата също предотвратява развитието на диабет, освен това понижава кръвното налягане. Затова е препоръчително да изпиваме по една бира всеки ден, смятат специалисти.

Явно много хора се вслушват в подобни съвети на учени, тъй като според резултатите от анкета бирата се нарежда на трето място като най-предпочитана напитка през лятото. Преди нея са само водата и газираните напитки.

Изследването е българско и според него почти 60 на сто от пълнолетните граждани пият бира поне един път на седмица. Хората на възраст между 40 и 49 години са най-активните почитатели на бирата, следват ги групата на 30 – 39 годишните. Най-малко пиво пият хората, които са на възраст между 18 и 20 години.

Оказва се също, че господата пият два пъти и половина повече от кехлибарената напитка, за разлика от жените. Според резултатите от анкетата, най-запалени фенове на бирата са в градовете Монтана и Русе – там пият бирата средно по 12 пъти месечно.

64 на сто от консумиращите бира смятат, че тя е подходяща за съчетаване с различни видове храни и я използват и за приготвяне на различни видове ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати