gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Сиренето ще спаси човечеството от кошмари

Сиренето ще спаси човечеството от кошмари

Сирене

Сиренето ще спаси човечеството от кошмарите нощем! Това е заключение на британски учени и е следствие на необичаен експеримент.

В него са се включили 200 англичани. Задачата им е била проста - преди сън да замезват по 20 грама сирене.

Експериментът е продължил една седмица. В резултат на приема на сиренце повече от две трети от изследваните нямали кошмари, сънят им бил спокоен и дори помнели сънищата си в най-малките подробности.

Учените обясняват това по следния начин: сиренето съдържа аминокиселината триптофан, която спомага за премахване на стреса и нормализиране на съня.

Специалистите по хранене са категорични, че сиренето е една от най-полезните храни като източник на мазнини, белтъци, органични соли и витамини. Ето защо сиренето често присъства в хранителните режими.

Сирене стимулира апетита, стимулира храносмилателни сокове и усвояването на храната. Особено необходимо е сиренето за хората, чиято работа изисква голям разход на енергия.

Голямото количество минерални соли прави сиреното важен продукт за хранене на децата, тинейджърите, кърмещите майки. Достатъчни са само 150 грама сирене на ден, за да отговори напълно на нуждите на организма от минерални соли. Ето защо на сиренето е полезна при счупвания, както и туберкулоза.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати