Инспектори иззеха нелегално месо и риба

Месо

При проверките около Гергьовден инспектори успяха да заловят 22 тона нелегално пилешко месо, над 26 килограма риба и 3.1 килограма кюфтета в цялата страна.

Инспекторите от отдел Контрол по храните към ОДБХ- Кюстендил пренасочиха за унищожаване 3.1 килограма кюфтета и 6.7 килограма риба след извършени проверки.

Инспекторите в Кюстендил са проверили общо 25 търговски обекти, сред които са 23 магазина за хранителни стоки, 1 павильон за бърза закуска и 1 ресторант.

В пет от проверените обекти са открити нарушения при изграждане на оборудването, съхраняващо месните изделия.

Риба

В един от магазините са открити стоки без етикети, съгласно Наредбата за етикетиране и представянето на храните. На собственика е съставен акт за административно нарушение.

В Русе инспектори от Рибарство и контрол към ИАРА съставиха шест акта за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите.

От града са иззети 20.4 килограма, нелегално уловена риба, която беше дарена на Дневния център за стари хора в града.

В района на село Ряхово бяха открити осем немаркирани бракониерски винтери. По случая беше съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Пилешко

Преди дни в София бяха заловени 22 тона нелегално пилешко месо, разтоварени от плоски шофьор в столичен склад.

Полякът е пътувал от Румъния към Гърция, когато е бил заловен от служителите на Второ РУП към СДВР – София.

Столичните полицаи са работили съвместно с техни колеги от Петрич към РД Гранична полиция - Смолян и служители на ТД НАП за разкриването на измамната схема.

В документацията на поляка е пишело, че той превозва 22 тона пилешко месо, но в неговото превозно средство описваната стока липсвала.

След проведените издирвателни мероприятия нелегалното пилешко месо е било намерено в столичен склад.

43-годишният полски гражданин е заловен на ГКПП-Кулата, като му бе наложено задържане за 72 часа с постановление на прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати