gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Училищна лавка продава бонбони с амфетамини

Училищна лавка продава бонбони с амфетамини

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k121266
Течен бонбон
Стилен свещник на дървена стойка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилен свещник на дървена стойка
6.50 лв.
Виж ››

Притеснена майка съобщи, че в лавката на столичното 120-то училище се продават съмнителни течни бонбони, за които се смята, че съдържат наркотичното вещество амфетамин.

Майката на едно от децата в училището разказа пред журналисти, че популярният сред учениците течен бонбон представлява шишенце с пулверизатор, в който има течност с мирис на дъвка.

Родителят на детето от първи клас в столичното училище дал за изследване в клиниката по токсикология в Пирогов въпросния течен бонбон, тъй като искал да провери какви са съставките в шишенцето.

За всеобща изненада медицинските резултати показали, че сред съставките на течния бонбон е и наркотичното вещество амфетамин.

Родителите споделят, че след като децата им започнали да употребяват бонбоните, са станали по-нервни и неспокойни от обикновено. Според тях причината е точно наркотичното вещество.

Телевизионен екип се опита да снима лавката, която е продавала течните бонбони, но журналистите не бяха допуснати до сградата, тъй като ръководството на учебното заведение се притесняваше да не накърни имиджа си.

училище

Самата директорка на 120-то училище Цветанка Тонева определя случая като злонамерена клюка. Според нея документът от Пирогов е невалиден, тъй като анализът е направен при неспазване на задължителния ред, според който първо МВР трябва да изследва съмнителния продукт.

По случая е назначена нова експертиза за съмнителните течни бонбони, за да се установи какво точно съдържа флаконът.

Анализът на клиниката в Пирогов е доказал още, че бонбоните съдържат шест съставки, обозначени с Е - оцветители и консерванти, което нарушава Наредба 37, с която се забранява продажбата на изкуствени оцветители и овкусители в училищата.

Кметът на район Лозенец Любомир Дреков заявява, че лавката на 120-то училище е редовно проверявана от Регионалната здравна инспекция и Агенцията по храните.

Той допълни, че ще даде официално изявление по случая, когато резултатите от експертизата станат готови.

Разтревожени майки споделят, че течните бонбони могат да се купят от почти всяка училищна лавка. Цената им е около 1.50 лв за брой.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати