Защо да спрем да ядем месо

Месо

Истините около консумацията на месо са известни вече на голяма част от широката аудитория, но немалко хора все още са в абсолютно неведение относно рисковете от прекомерната консумация на животински продукти.

Трудно е за възприемане, но истината е, че човешкото тяло не е пригодено към подобна консумация на месо.

Човекът е на върха на хранителната верига, като превъзхожда дори и хищниците. Въпреки това между него и тях съществуват редица разлики. Така например слюнката на всеки хищник е киселинна. Тя разгражда месото. Човешката слюнка, от своя страна, е алкална, т.е. не е предпоставка за разграждането на месо.

Зъбите на хищниците са остри и дълги, разположени в издължени челюсти – идеални за разкъсване на плячка. Човешките зъби пък са като на всяко растителноядно животно - плоски, равни и гъсто разположени. Често между зъбите ни остават малки остатъци от месните продукти, които предизвикват загниване.

Вече приетото месо не може да се разгражда пълноценно от човешкия стомах заради липса на големи количества солна киселина, каквато е налична при месоядните видове. Доказано е, че стомахът ни трудно обработва дневния прием месо, камо ли ежегодния.

От друга страна, учени доказаха защо прекомерната консумация на месо вреди на сърцето. L-карнитинът, съдържащ се в червените меса, се трансформира от бактерии в червата и постъпва в черния дроб. Там той се трансформира във вредна субстанция, тровеща организма ни.

Човешките черва са много дълги. Поради това приетото месо остава в тялото ни ненужно дълго. През това време те загниват и ферментират, а отпадъците от тези процеси се абсорбира отново от дебелото черво и за втори път преминават в кръвта.

Скара

Една от многото болести, предизвикани от консумацията на месо, е остеопорозата. Повишената киселинност в организма е благодарение именно на месото. А тя се компенсира от калция в костите, липсата на който води до заболяването.

Освен това животинските мазнини се натрупват в тялото и образуват устойчиви съединения, наречени биохимични сапуни. Те блокират натрупването и образуването на калций и други елементи, важни за развитието на човешкото тяло.

Освен всички друго има още много елементи, които тровят тялото ни в комбинация с месото. Това са всички наситени мазнини, консерванти, добавки и други, които се използват при обработката на местните продукти, след което навлизат в организма ни.

И в крайна сметка - месото, което консумираме, е едно убито животно, гледано в нечовешки условия. Мърша, която е започнала процесите си на разлагане дълго време, преди да достигне вашата трапеза. Поради това е добре следващия път да се замислите, преди да хапнете от приятно препърлената си пържола.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Жоро
Жоро
20.05.2015 14:31
Ужас, кви са тея глупости и това от сайт за рецепти. Пълна порнография. Човека е бил винаги месояден. Четете малко история, преди да пишете глупости.
17
1