Кюфтета с червеи стреснаха служители на фирма

Кюфтета

Служители на бобовдолската фирма Енергоремонт са подали сигнал за кюфтета с червеи, което вдигна на крак инспекторите на Областната дирекция на БАБХ в Кюстендил.

При проверката бе установено, че няма развалена и неправилно съхранявана храна в бобовдолското предприятие, а кюфтетата с появилите се в тях червеи са вторично замърсени от мухи, които са плюли върху храната, като техните яйца са се излюпили само след 30 минути.

Новината бе съобщена от директора на местния клон на БАБХ - доктор Първан Дангов, който добави и че на щателна проверка са били подложени и готвачът, и персоналът, обслужващи столовата в предприятието.

Служителите на Енергоремонт са се стреснали от 5 порции кюфтета, които са били консумирани от работната група извън фирмата.

Проверката на инспекторите от Областната дирекция категорично е доказала, че няма никакви нарушения при съхраняването на храната в предприятието.

Освен това храните са притежавали необходимите документи за произход, както и документи, доказващи начина им на приготвяне.

Според доктор Дангов вероятно кюфтетата са били оставени без надзор, като 30 минути са били напълно достатъчно време, за да се появят в тях червеи.

Кюфтета на Скара

Според инспекторите сигналът е подаден от работна бригада, а червеите в храната са се появили след изнасянето ѝ от предприятието и престояването на кюфтетата на открито.

Преди години избухна огромен скандал с подобни кюфтета, които се появила по топлите витрини в столичен магазин.

Тогава цяло семейство пострада, след като хапна от злополучните свински продукти.

Клиентите, получили стомашни проблеми, веднага се обадили в магазина и се оказало, че в продадените им мазни кюфтета има червеи.

Щом персоналът на магазина разбрал за гафа, изпратили цялата налична партида от кюфтета за унищожаване.

От РИОКОЗ не успяха да дадат обяснение за червеите в кюфтетата, като заявиха, че те не могат да отговорят за продуктите с животински произход.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Николай Василев
Николай Василев
19.03.2015 19:52
Искам да Ви помоля,да слагате дати на публикациите си, поне на тези, които са свързани с актуални новини и проблеми, само така, може да очаквате, съответно и адекватни коментари. Ще ви дам пример, с тази статия-няма дата, аз като читател, мога да си помисля, че е от днес или от близките дни, а вие мухи виждате ли наоколо... бързо ли се развиват ларвите им в това време? Евентуално бих, направил нелицеприятна забележка, по отношение на доктор Дангов...
1
0