Автомати приготвят пици за 3 минути

Пица
Кана с преса за кафе и чай  600 мл-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
12.32 лв.
Виж ››

Холандска компания представи нови автомати, наречени вендинг, които могат да приготвят пици за рекордните три минути. Автоматите Let's Pizza са разработени от италианския предприемач Клаудио Торгеле.

Само за сумата от 5.95 долара автоматите вендинг ще ви приготвят вкусна пица за три минути. В автоматите има вградена микровълнова фурна, която изпича ястието за рекордно краткото време.

След трите минути клиентите могат да вземат избраната от тях пица в картонена кутия от специален процеп, като през стъклената витрина могат да наблюдават целия процес по приготвянето.

С едно зареждане на автомата той може да приготви 100 пици.

Вкусна пица

Вендинг автоматите сами забъркват тестото, след което оформят и изпичат 27-сантиметрова пица. Машината разполага с микс от вакуумирани съставки, с които могат да се приготвят четири вида пици.

Целият процес се управлява от компютър, но машините имат нужда и от човешка поддръжка за почистването.

Цената на един от новите автомати е 32 000 долара, което го прави три пъти по-скъп от стандартните машини за храна.

Виндинг автоматите могат сериозно да застрашават някои от веригите за пици заради краткото време, за което приготвят вкусните ястия.

Пици

Руската пицария Додо измисли нов и по-бърз начин за доставяне на пици, който все още се разработва.

Планира се доставката на пици да се осъществява с малък безпилотен хеликоптер, като поръчаната пица заедно с доставката няма да надвишава сумата от 9 евро.

Малкият хеликоптер ще пристига с поръчката за много по-кратко време, а от руската пицария смятат, че по този начин ще могат да ще могат да увеличат броя на клиентите си.

След като пицата пристигне на адреса, служители от пицарията ще потърсят клиента, направил поръчката, за да са сигурни, че хеликоптерът е пристигнал на правилното място.

От пицарията са убедени, че са първото заведение в света, което предлага подобен вид услуга, въпреки че вече е имало и такива опити в САЩ.

Целта на новите проекти е максимално да се съкрати времето за доставка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
пизматара
пизматара
04.02.2015 22:31
а как ще плащат клиентите на хеликоптера ли?
1
0