Закусвалня без персонал работи на доверие

Закусвалня
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс
34.00 лв.
Виж ››

Да намериш квалифицирани и съвестни служители е трудна задача, пред която се изправя всеки работодател. Собственикът на заведение в САЩ обаче много лесно е решил този проблем.

Дейвид Бреке е отворил закусвалня в Северна Каролина, където клиентите не се сблъскват с никакъв персонал. Те се самообслужват напълно сами, приготвят желаната от тях поръчка, сервират, отсервират и дори си плащат сметките.

Оказва се, че заведението на Дейвид Бреке съществува до днес и дори е печелившо единствено заради човешката съвест и честност. Всичко започва преди около година, когато младият американски предприемач решава да направи една щура на пръв поглед инвестиция - да отвори заведения, наподобяващо кафене или бърза закуска, в което всичко да е на самообслужване, включително и разплащането.

Щом научили за намеренията на Дейвид, близките и приятелите му решили, че той е луд. Но изглежда бизнесменът успял да пробуди добродетелта в посетители на заведението и бизнесът му потръгнал успешно.

Касиер

Клиентите били наясно, че могат да влязат в The Vault и да се наядат безплатно, но все пак всеки заплащал според консумацията си и не се опитвал да злоупотребява със свободата на действията си.

И въпреки че закусвалнята отворила врати само пробно, тя започнала да трупа оборот като всяко друго заведение от този тип. Да, клиентите не били обслужвани от касиери и сервитьори, но те можели да си вземат на момента всичко, което са си избрали и да го платят сами, без да чакат да бъдат обслужени.

Бира с картофки

В заведението се предлагат различни алкохолни и безалкохолни напитки, кафе, чай, десерти, пържени картофки, чипсове, сладоледи и др. The Vault разполага с кафемашина, машина за бира, богато разнообразие от пакетирани храни, студена витрина с полуфабрикати, фурна и микровълнова. Всяка маса има ценоразпис, а клиентът може да плати чрез карта или като остави сумата в касата.

Заведението без персонал работи денонощно, като то се е превърнало в любимо място за срещи на всякакви хора. Повечето се събират там, за да похапнат заедно и да си побъбрят или да изгледат любимото си предаване на по чаша бира.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати